Sert düşüyor! Kritik seviyenin altına indi

Yeni haftaya tarihi zirvelerinin hemen altında başlayan dolar ve euro kuru, Türk Lirası karşısında değer kaybetmeye devam ediyor.

Sert düşüyor! Kritik seviyenin altına indi
Sert düşüyor! Kritik seviyenin altına indi
GİRİŞ 27.11.2017 17:04 GÜNCELLEME 27.11.2017 17:24
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Dolar/TL ABD Merkez Bankası'nın politikasını beklenildiği kadar hızlı şekilde sıkılaştırmayacağı öngörüsü ve TCMB'nin gerekli görmesi halinde faiz de dahil gerekli adımları atacağına yönelik Cumhurbaşkanlığı danışmanlarının söylemleriyle geçen hafta 3.98 ile test ettiği tarihi zirvesinin altındaki seyrine devam ediyor.

Yeni haftaya 3.9450 seviyesinden başlayan dolar/TL, Güney Afrika randı öncülüğünde gün içerisinde 3.8977 seviyesine kadar geriledi. Dolar saat 16.66 itibarıyla 3.8983 seviyesinden işlem gördü.

Güney Afrika Randı, dolar karşısında en fazla değer kazanan gelişen piyasa parası olurken; TL, dolar karşısında en fazla değer kazanan ikinci para birimi oldu.
Piyasalarda enflasyonda yükseliş, TL'deki değer kaybının enflasyon üzerinde önümüzdeki dönemde baskı yaratabileceği endişesi, AB, ABD ve NATO ile ilişkilerin gerilmesi, jeopolitik gelişmeler yakından takip ediliyor.

EURO GERİLİYOR

Euro/TL ise gün içerisinde 4.7202 TL'ye kadar yükselirken, en düşük 4.6664 seviyesini gördü. Euro kuru şu dakikalarda 4.6789 seviyesinde hareket etti. Euro/dolar ise 1.1936 TL'de bulunuyor.

YORUMLAR 22
  • Vatandaş tr 6 yıl önce Şikayet Et
    Her çıkışın bir inişi vardır unutmayın! O dolara yatırım yapanları ben gorcem
    Cevapla
  • Vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Merkez bankasının basiattıgı sistem ile dolar dahada çok düşecek aklınız varsa dolar almayın çok zarar edeceksiniz hadi iyi günler.
    Cevapla
  • Ilhan 6 yıl önce Şikayet Et
    Seçimlere kadar dolar uçar yuklenin
    Cevapla
  • YAZIK 6 yıl önce Şikayet Et
    Şuan dolar düştü herkes dolar alıyor.Yarın doları yine uçururlar.
    Cevapla
  • Ali Turk 6 yıl önce Şikayet Et
    Cok ust duzey bir dussu olmus.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle