Dolar yeni haftaya böyle başladı: İlk rakamlar

Geçtiğimiz hafta tarihi zirvelerini test ettikten sonra yönünü aşağı çeviren dolar kuru, yeni haftaya da düşüş eğilimi ile başladı.

Dolar yeni haftaya böyle başladı: İlk rakamlar
Dolar yeni haftaya böyle başladı: İlk rakamlar
GİRİŞ 27.11.2017 08:04 GÜNCELLEME 27.11.2017 09:16
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Dolar kuru ilk işlemlerin ardından 3.94-3.95 TL bandında dengelendi.

Geçtiğimiz hafta 3.98 TL seviyelerine kadar çıkan dolar kuru, daha sonra ABD Merkez Bankası'nın faiz artışlarının beklendiği kadar hızlı olmayabileceği yönündeki tahminler ve içeride de Merkez Bankası'nın yükselen dövize faizle müdahale edebileceği şeklindeki beklentilerle tarihi zirveden döndü.

Aşağıda 3.90 TL'li seviyelere kadar çekilen dolar kuru bu seviyeyi kıramayınca yönünü tekrar yukarı çevirdi ve Cuma günü 3.96 TL seviyelerine kadar çıktı.

Dolar kuru bugüne ise düşüşle başladı. İlk işlemlerin ardından saat 07.30 itibariyle Dolar/TL 3.9444, euro/TL 4.7058 TL'den işlem gördü.

Dolar geçtiğimiz hafta yatırımcısına yüzde 1.29 oranında kazandırırken, eurodaki değer artışı yüzde 2.18 oldu.

Piyasalarda ABD ile ilişkiler ve Zarrab davasındaki gelişmeler yakından izleniyor. 

 

 

PETROL FİYATLARI 2 YILIN ZİRVESİNE YAKIN

Uluslararası piyasalarda petrol fiyatları Kanada ile ABD'yi birbirine bağlayan Keystone petrol boru hattında arızanın devam 
etmesi ve OPEC toplantısının yaklaşmasının etkisiyle son 2 yılın en yüksek seviyelerine yakın işlem görmeye devam ediyor.

NYMEX'de Batı Teksas petrolü şu sıralarda Cuma gününe göre 27 cent kayıpla 58,68 dolar/varilden, ICE'de Brent petrolü de 4 cent kayıpla 63,82 dolar seviyesinen işlem görüyor.

Batı Teksas petrolü Cuma günü 59,05 dolar/varil ile son 2 yılın en yüksek seviyesini görmüştü.

YORUMLAR 1
  • osman 6 yıl önce Şikayet Et
    yazıklar olsun!Bu kurla oynayan hainlere fakir fukaranın ekmeğinden çalıyorlar.Paradan sıfırlar atıldığından buyana dünyada en hızlı kur artışı ülkemizde olmuş neyle izah edeceksiniz bunu !
    Cevapla