En uygun zaman: Alt yapı yenilenecek!

Türkiye’nin milli otomobili için elektrik şebekesinin alt yapısı yenilenecek. Bu kapsamda, elektrik depolama merkezleri kurulacak.

En uygun zaman: Alt yapı yenilenecek!
En uygun zaman: Alt yapı yenilenecek!
GİRİŞ 25.11.2017 08:35 GÜNCELLEME 25.11.2017 11:47
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Elektrikli motorla üretilmesi planlanan milli otomobiller için babayiğitler çalışmaya başlarken, milli otomobil önemli alt yapı yatırımlarını da beraberinde getirecek. Milli otomobilin elektrikli motoru güç kaynağı ihtiyacını arttıracağı ve mevcut hatların elektrikli otonun yaygın kullanımı için gereken enerjiyi karşılamakta zorlanacağından, elektrik hatları ve alt yapısı yenilenecek. Ayrıca elektrik depolama merkezleri kurulacak.

2021’de piyasada olacak milli otomobil çalışmasının gerektirdiği alt yapı çalışmaları hakkında bilgi veren Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, “Şu anda piyasaya girmek için uygun zaman. 10 sene önce olsaydı zordu. 10 sene sonra da olsa zor olabilir. Ya 1960’larda girecektik, ya da 1980’lerde. Kaçırdık. Elektrikli oto pazarına giriş için şimdi tam zamanı” dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, elektrikle çalışacak yerli otomobillerin ucuz, havayı kirletmeyen, sessiz çalışan otomobiller olacağını söyledi. Halen Konya ve Şanlıurfa’da elektrikle çalışan otobüsler olduğunu anımsatan Bakan Faruk Özlü, şöyle konuştu:

 

 

ELEKTRİKLİ OTO ONARIM MALİYETİNİ DÜŞÜRECEK

“Konya’yı aradım. Belediye başkanımız diyor ki günde 300 kilometre yol yapıyoruz. Normalde içten yanmalı motorlu bir otobüs 12 TL yakıyor, elektrikli otobüs 1 TL yakıyor diyor. Acayip bir tasarruf var. İçten yanmalı motorlarda motor ve yürüyen aksamlarında 4 bin parça var. Elektrikli otomobillerde 3 bin parça. İki aracın arıza yapması arasında çok fark var. İşçilik maliyetleri inecek. Arıza yapma sıklığı içten yanmalı motorla göre yüzde 10. Her yönden karlı.”

YORUMLAR 9
  • Amsterdam 6 yıl önce Şikayet Et
    Burada benzin istasyonlarına 2020 yılına kadar sure verdiler her istasyon elektrik dolum ünitesi kurmak zorunda 2020 sonrası ünite koymayanın ruhsatı iptal dolum suresi su an 7dk full ileride birkaç dk ya duser full depo 540 km ayrıca Avrupa genelinde dizel motor 5 sene içinde yasaklanıyor
    Cevapla
  • hiya 6 yıl önce Şikayet Et
    şehir icinde 300 km muazzam super bır olay.şehir dısına gelırsek her benzin istasyonunda hızlı sarj 4-5 tne olursa bır ıstasyonda 20 dakıkada iş biter sanırım yarısı dolsa yeterli olur
    Cevapla
  • Mesud 6 yıl önce Şikayet Et
    Yapın artık srtık şu yerli otomobili.
    Cevapla
  • Muhammet 6 yıl önce Şikayet Et
    2013 model 1.0 motor arabam var. 55 litrelik bir depo benzinle şehir içinde 840, şehirlerarası yollarda 1150 km yol gidebiliyorum. Depoyu fullemek 10 dakika sürüyor. Elektrikli araç bugün ki teknoloji ile bu menzili ve bu kadar kısa sürede şarj olmayı başarabilir mi? İlk etapta en azından hibrit bir araç yapılmalı. Yoksa kimse almaz. Satış olmayınca bu serüven başlamadan biter.
    Cevapla
  • Mühendis bey 6 yıl önce Şikayet Et
    Lütfen aracı önce dizel ve benzinli olarak yapın. Şu an tüm dünyada hybrit satışı oldukça düşük. Türkiye'nin coğrafik yapısı ve büyüklüğü elektrikli araç için uygun değil. Lütfen koca yatırımı boşa çıkarmayın önce klasik benzin ve dizel araç üretin.
    Cevapla
  • vatansever 6 yıl önce Şikayet Et
    gerçekten uzak bir yaklaşım. dünyada benzin ve dizel oto en gec 10 yıl sonra son bulacak. biz trenin ön vagonunda olmak istiyoruz sayın muhendis. son vagonunda değil. tamamen elektrik olsun. muasır medeniyet seviyesi anlayışını ancak bu dönemde yakalarız.
    Cevapla
  • murat 6 yıl önce Şikayet Et
    dünyada dizel otolar yasaklanıyorken bu yorumuna ne diyelimki
    Cevapla
  • durmak yok 6 yıl önce Şikayet Et
    Sen nasıl mühendis oldun?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle