Türkiye SİHA'larda bir üst aşamaya geçiyor

Türkiye, silahlı hale getirdiği İHA sistemleri ile bu konuda önemli bir aşamayı geride bıraktı. Milli Savunma Bakan Nurettin Canikli, yeni İHA projesini açıkladı.

GİRİŞ 23.11.2017 17:29 GÜNCELLEME 24.11.2017 09:20
Bu Habere 57 Yorum Yapılmış

Haber7.com

Türkiye uzun yıllar terörle mücadelede kullanmak için ABD ve İsrail'den satın almaya çalıştığı ancak türlü bahaneler ve ambargolardan dolayı bir türlü alamadığı İHA'ları artık yerli olarak üreterek dünyada sadece 6 ülkenin sahip olduğu bir teknolojiye sahip oldu.

Daha sonra İHA'ları silahlandırarak tarihi bir hamleye imza atan Türkiye şimdi İnsansız Hava Araçları sisteminde sınıf atılıyor.

ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA İHALESİ YAPILACAK

Bakan Canikli, 5 tonluk yeni nesil İHA'nın ihalemizi önümüzdeki hafta yapılacağını açıklayarak "yeni İHA'nın tüm unsurları yerli olarak yapılacak." dedi.

1,5 TON FAYDALI YÜK TAŞIYABİLECEK

1,5 ton faydalı yük taşıyabilen yeni İHA'nın Turboprop motor kullanması bekleniyor. 'Füze Teknolojisi Kontrol Rejimi'ne (MTCR) tabi olacak sistemin motoru, kanadı, kamerası, silahı ve sistemleri, yani her parçası, tamamen yerli imkanlarla üretilecek.

HER ŞEYİ YERLİ OLACAK

İhalesine sadece milli şirketlerin alınacağı Akıncı İHA'nın yapım sürecinde TEİ, METEKSAN, ASELSAN'ın aracın gövde, gözetleme ve motor sistemlerini, Roketsan'ın ise mühimmatını sağlaması öngörülüyor.

YORUMLAR 57
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah yar ve yardımcımız olsun.Galip olan Allahtır.
    Cevapla
  • yapılmalı 6 yıl önce Şikayet Et
    Tank ve zırhlı araç katili, dron, uçak ve helikopter katili insansız hava araçları, bombardıman ve tünel bulucu, gozetleyici ve karakol, saldırı ve savunma, uydu katili ve füze bozucu, gemilere ve torpidolara karşı ihalar, son an sürü ihalar, erken uyarı ihalar, çatışan ihalar, akıllı ihalar yapılmalı
    Cevapla
  • H.B.V 6 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyem böyle ürettikce birilerine batar ,rahatsız olurlar? sonra onlar piknik yapıyorlardı , onlar terörist değillerdi vs gibi sözlerle Terörün ,Teröstin vagonu olurlar! :)).
    Cevapla
  • Anka ne oldu 6 yıl önce Şikayet Et
    Envanterde Anka'ları da görmek istiyoruz artık.12 yıl oldu bir tane var el insaf yahu.
    Cevapla
  • ahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Sallama be kardeşim nerde bitane var araştır biraz.
    Cevapla
  • Halil Gümüş 6 yıl önce Şikayet Et
    Hamdolsun bugunleri gösteren Rabbime...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle