S.Arabistan çok istiyordu! İran duyurdu

İran Petrol Bakanı Bijan Zanganeh, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) üyelerinden büyük bölümünün üretim kısıntılarının uzatılmasından yana olduğunu söyledi.

S.Arabistan çok istiyordu! İran duyurdu
S.Arabistan çok istiyordu! İran duyurdu
GİRİŞ 20.11.2017 17:55 GÜNCELLEME 20.11.2017 17:55
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Suudi Arabistan önderliğindeki OPEC ve Rusya liderliğindeki OPEC üyesi olmayan petrol üreticileri, fiyatların düşmesine neden olan küresel arz ve stok fazlasının azaltılması için yıl başından bu yana üretimlerini günde 1.8 milyon varil kısmışlardı.

Üretim kısıntısı anlaşması gelecek yıl Mart ayında sona erecek olmasıyla beraber bu durumun uzatılıp uzatılmayacağı merak konusuydu.İran Petrol Bakanı Bijan Zanganeh yaptığı açıklamada uzlaşmanın uzatılmasının muhtemel olduğunu söyledi.

Ekonomisi petrole bağımlı olan Suudi Arabistan petrol fiyatlarının yükselmesi için üretimde kısıtlama isteyen ülkelerin başında geliyordu.

YORUMLAR 5
  • mehmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Iran her dem kısıtlamalardan yana di.arabistan amerikan emrinde.
    Cevapla
  • mehmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Yaaa.daha önce Arabistan bizatihi arttırarak efendisi amerikaya hizmet etmisti
    Cevapla
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Ulen iran srnide buzamana kadar cok büyük bidevlet sanırdım.bi suudi arabistanı yerle bi edemedin bi israile yok edemedin.
    Cevapla
  • feyza 6 yıl önce Şikayet Et
    konu para olunca nasıl da anlaşıyorlar....
    Cevapla
  • Birrisi 6 yıl önce Şikayet Et
    Aynen bizim Amerika ve İsraille anlaştığımız gibi. Tabi onlar anlaşmak zorunda bırakmamışlar kendilerini zamanında, o başka.
    Cevapla