Türk Telekom'a 'para iadesi' çağrısı

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Bülent Deniz, Danıştay'ın telefon zamlarına ilişkin yürütmeyi durdurma kararını anımsattı ve TT'ye 'Uygulanan tarifeyi hemen durdur' çağrısı yaptı.

Türk Telekom'a 'para iadesi' çağrısı
Türk Telekom'a 'para iadesi' çağrısı
GİRİŞ 11.06.2007 20:23 GÜNCELLEME 11.06.2007 20:23
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Deniz, Türk Telekom'un, 1 Mart-8 Haziran 2007 tarihleri arasında uygulanan ve yürürlüğü durdurulan tarife ile tüketiciden tahsil edilen fazla paraların iade edilmesi gerektiğini söyledi.

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Deniz, Danıştay 13. Dairesi'nin telefon zamlarına ilişkin verdiği yürütmeyi durdurma kararını değerlendirdi. Deniz, Türk Telekom'un 1 Mart 2007'de uygulamaya giren tarifesi ile milletlerarası, şehirlerarası ve GSM arama ücretlerinde indirime gidilirken, şehir içi görüşme ve sabit ücretlere yüzde 25 zam yapıldığını anımsattı. Deniz, 'Bu uygulama tüketici mecburiyetinin kötüye kullanılmasıdır' dedi.

Türk Telekom'un bu uygulamasının toplumun tüm kesimlerinde tepki gördüğünü anlatan Deniz, 22 Şubat'ta başlatılan 'Telekazık' kampanyası ile yüz binlerce imza toplanarak, bunun ulusal bir kampanyaya dönüştürüldüğünü ifade etti. Deniz, 250 sivil toplum örgütünün çağrısı ile 15 Nisan'da sabit telefonların bir gün süreyle susturulduğu anımsatıldı.

'TELEKAZIK' KAMPANYASINDA 200 BİN İMZA

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Deniz, 8 Mayıs 2007'de 'Telekazık' kampanyası kapsamında bulunan 200 bin imza dilekçesinin Telekomünikasyon Kurulu'na gönderildiğini söyledi. Deniz, yeni tarife ile getirilen zamların geri alınması, Türk Telekom tarafından tekel olarak gerçekleştirilen hizmet satımının sona erdirilmesi ve iletişim sektörünün her alanının rekabete açılmasına ilişkin talebin iletildiğini bildirdi. Deniz, şöyle devam etti:

'Verilen yürütmeyi durdurma kararı üzerine tüm hukuki haklarınızı kullanarak, yargısal mücadeleyi devam ettirebilirsiniz. Bu, en doğal hakkınızdır. Ancak zaman, tüketici ile barışmanızın zamanıdır. 1 Mart 2007 tarihinden itibaren yürüttüğünüz tarifeyi verilen kararla artık uygulamanız mümkün değildir. Bu tarifenin yürürlüğünü hemen, şimdi durdurun. Akabinde davanın esası hakkında bir karar verilmesini beklemeden, 1 Mart-8 Haziran 2007 tarihleri arasında uyguladığınız ve artık yürürlüğü durdurulan tarife ile tüketiciden tahsil ettiğiniz fazla paraları, tüketicinin talebi olmaksızın kendisine iade edin.'


ANKA

YORUMLAR 14
  • Osman YALTI 16 yıl önce Şikayet Et
    İPTAL ETMEYE NE GEREK VARDI. Yeni fiyat tarifesini iptal etmeye hiç gerek yoktu aslındı. Bazen yapılan veya söylenen yanlış, başka bir yanlışla kapatılmaya çalışılır. İşte bunun gibi fazla fiyat olarak yapılan yanlış, bir PALYAVÇO tarafından ŞARLATANLIK yaparak, iyimser bir tavırla millete iyi gösterilmeye ve yutturulmaya çalışılıyor. Tarife iptal edildi. İyi de bu vatandaşın reklam parası nereden ödenecek. Desenize malum şahıs İŞSİZ kaldı, bu seçim arifesinde.
    Cevapla
  • MUSTAFA AKKUŞ 16 yıl önce Şikayet Et
    kdv . kdv indi telefona bindi.hükümetin kdv indiriminden sonra bunu kapatmak için telefon ücretlerine zam yaptığı gün gibi ortada telekom kendi kendine zam yapmıyo heralde
    Cevapla
  • ali duran 16 yıl önce Şikayet Et
    heeeeeeeeeeeyyy . hey telekom bu millet sahipsiz değil.akıllı ol.
    Cevapla
  • Gaygusuz Abdal 16 yıl önce Şikayet Et
    Bu Buyuk Bir Soygun. telekomun yeni tarifeleri eski obonelerini aşağılar nitelikte hem telefonda hem internet te buyuk bir soygun var.eski aboneler 4gb limitli tarifeye 29,99 YTL oderken şimdi yeni tarifesine gore yeni aboneler 4 gb limitli tarifeye 14,99 ödeyeceklermiş.nerde yazıyormuş bunun kanunu.varmı böyle bişey?Bu düpedüz abonelerini aşağılamaktır.Enayi yerine koymaktır.Ben aboneligimi iptal etmeyi düşünüyorum fakat internet de çağın gereklerinde neyapacağımı şaşırdım bu konuda ttnet in biraz akılcı davranmasını diliyorum
    Cevapla
  • cihan cihan 16 yıl önce Şikayet Et
    ayakta soyuluyoruz. tt ben o parayı yoldan toplamıyorum.aldıgınız her kuruşu geri istiyorum yoksa ben yapacagımı bilirim.eskiden eşkiyalar hırsızlar soyardı şimdi modernleştiniz gibi kusura bakmayın ama enayi yok sizin karşınızda burası muz cumhuriyeti degil o dediginiz soygunlar banka hortumlamaları eski hükümetler zamanındaydı.hayırdır o günlerimi özlediniz.aklınızı başınıza toplayında karizmanız yeraltına inmek üzere türk halkından derhal özür dileyin.siz degilmisiniz yahu sabit;şirket;hesaplı hat diye tarife koyan.AYIP...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle