Türkiye'ye operasyon çekiyorlardı! Geri adım geldi

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'nin dirençli ekonomik büyümesi ve kamu borcu ölçütlerinin yönetilebilirliğinin, kredi için önemli zemin sağladığını bildirdi.

Türkiye'ye operasyon çekiyorlardı! Geri adım geldi
Türkiye'ye operasyon çekiyorlardı! Geri adım geldi
GİRİŞ 18.11.2017 11:55 GÜNCELLEME 18.11.2017 16:05
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Özellikle 15 Temmuz sonrası ekonomideki tüm pozitif dinamiklere rağmen Türkiye'ye karşı operasyon yapmak için harekete geçen kredi derecelendirme kuruluşları bir bir geri adım atmaya başladı. 

Türkiye ile ilgili yıllık kredi analiz raporunu yayınlayan Moody's, Türkiye'nin kredi profilinin, dirençli ekonomi ve güçlü kamu finansmanını siyasi risklere ve dış hassasiyete karşı dengelediği kaydedildi.

Türkiye'nin kamu borcunun gayri safi yurt içi hasılaya oranının 2018'de yüzde 30'un altında kalmasının beklendiği bilgisine yer verilen raporda, "Türkiye'nin kurumsal ortamı ve rekabetçiliğinde gelişim, hassaslıklarında da yapısal azalmalar görüldüğü takdirde kredi notu yukarı çekilebilir" denildi.

Moody's, Türkiye'nin kredi notu veya görünümü ile ilgili bir değişiklik yapılmadığını bildirdi. Kuruluş, 18 Mart'ta, Türkiye'nin kredi notunu "Ba1" seviyesinde tutmuş, görünümünü ise durağandan negatife çekmişti.

YORUMLAR 12
  • Paşabey 6 yıl önce Şikayet Et
    Adamların elinde kılıç, kime senin durumun iyi değil derse yandı. Doğru bilgiyi asla yansıtmaz. Bunlar gibi bütün kuruluşlar emperyalizmin dünyayı dizayn etmek için kullandıkları araçlardır.
    Cevapla
  • DEVLET 6 yıl önce Şikayet Et
    Helal Paşa...
    Cevapla
  • qwerty 6 yıl önce Şikayet Et
    Haber yapmayın kardeşim. Bunların modadı geçmek üzere. Haber oldukça sönrn yıldızları canlanır gibi oluyor. AB de posta koydu bu notçulara. Merkezleri İngiltere'de ve İngiltere AB'den ayrılıyor diye. Demek ki güvenilir bulmuyorlar....
    Cevapla
  • Cem 6 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar demek halen ülkemde varlar, ve yeni fırsatlar peşinde. Biz ne yapıyoruz? Geçenleri gençliğin bir oyun uğruna harcandığını gördüm, pokemocuymuş vay be....
    Cevapla
  • Vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Sizin kimin piyonu olduğunuzu biliyoruz raporlarınız yok hükmündedir bizim için
    Cevapla
  • Cem 6 yıl önce Şikayet Et
    Onlar piyon değiller. Piyonlar bizde, ipleri onların elinde. Biz'de çok piyon var, ihracat bile ediyoruz amerika ve almanyaya bakınız.
    Cevapla
  • bozok 6 yıl önce Şikayet Et
    vatandaşa sorun ekonomi nasıl diye. bırakın moody coody yi ne hale geldik vatandaş anlatsın
    Cevapla
  • Şemşettin 6 yıl önce Şikayet Et
    Ekomomiz şükür çok iyi, yerli malı tercih ediyoruz dahada iyi oluyor. Her sene yeni model uthal-telefonlara borçlananlar maleswf ekonomimizi aşağı çekiyor, yani nefsine zayıf düşüyorlar.
    Cevapla
  • Mb.. 6 yıl önce Şikayet Et
    Ekonomi bozuk diye davul çalsak sen kına mı yakacaksın? Bu ne biçim Vatandaşlık? Moody's den ne farkın kaldı??
    Cevapla
  • Vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Gerçekten ne moody ne S&P, içimizde yeterince Bozuk var zaten. Bu bir kurtuluş ve bağımsızlık mücadelesi, 3 kuruß konusu deģil. Bir anlayabilseniz...
    Cevapla
  • Vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Bozok sen aile büyüklerine sor 20-30 yıl önce nasıldı şimdi nasıl. Bir elin yağda bir elin balda. Biraz oku.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle