Merkez Bankası'ndan flaş döviz hamlesi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Türk lirası uzlaşmalı vadeli döviz satım ihalelerine başlanmasına karar verdi.

Merkez Bankası'ndan flaş döviz hamlesi
Merkez Bankası'ndan flaş döviz hamlesi
GİRİŞ 18.11.2017 11:13 GÜNCELLEME 18.11.2017 16:50
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, 2017 yıl sonuna kadar vadeli döviz satım pozisyon tutarının en fazla 3 milyar ABD doları olmasının planlandığını, 2018 yılında gerçekleştirilecek ihalelere ilişkin takvimi kamuoyu ile paylaştı.

İhaleler nasıl düzenlenecek?

Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamada, ihalelerde vadenin 1, 3 ve 6 ay olarak gerçekleştirileceği ve ihale tarihlerine ilişkin takvimin kamuoyuna düzenli olarak duyurulacağı belirtildi.

İhalelerin geleneksel (çoklu fiyat) yöntemle gerçekleştirileceği bildirilen açıklamada, "Çoklu fiyat yöntemine göre ihaleyi kazananların işlemleri, kendi teklif fiyatlarından gerçekleştirilmektedir. Her bir bankanın ihalede verebileceği maksimum teklif tutarı toplam ihale tutarının yüzde 20'si ile sınırlı olacaktır" bilgisine yer verildi.

Açıklamada, ihalelerin saat 16.00'da TCMB piyasa veri dağıtım sistemi aracılığı ile duyurulacağı ifade edildi.

Duyuruların, veri sağlayıcısı firmalar tarafından kamuoyuna ve işlem yapacak bankalara ulaştırılacağı belirtilen açıklamada, ihalelere döviz piyasalarında işlem yapmaya yetkili bankaların katılabileceği aktarıldı.

Türk Lirası uzlaşmalı vadeli döviz satım ihaleleri takvimi şöyle

KAYNAK: AA
YORUMLAR 39
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    bakın dolar yen eoro onlarda faiz yüzde 1 veya 1,5 eğer bunların faizi 10 tl nin ki 1 olsa idi bunların parası tl karşısında azalırdı.tl den sıfırlar atıldığında 1 dolar 1 tl idi şimdi 1 dolar 3,8 tl falan.2013 te faiz hem türkiyede hem brezilyada 3 veya 3,5 tu ne yaptılar.ortalığı karıştırıp tekrar yükseltmeyi başardılar.bizde hükümeti deviremedeiler ama brezilyada bunu başardılar.halk daha neyin menfatine neyin aleyhine olduğunu bilmiyor.neden finans bilgisi yok
    Cevapla
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    uygulanabilir mi bilmem ama merkez bankası anonim şirket ise madem neden tahvil satıp zararını enflasyonla milletin cebinden çalarak çıkarıyor.hisse senedi çıkarıp hisse senedi satsın kar eder kar dağıtsın zarar ederse zararını üstlensinler.ticaret dediğin böyle olur.altan alıp üste vermek bir nevi devletin adı cumhuriyette olsa monarklara köle yapmaktır.
    Cevapla
  • hasan 6 yıl önce Şikayet Et
    bu ülke askeri ve mali olamakla beraber tam bağımsızlık için natodan çıkmalı ve merkez bankası devletleştirilmeli. türk baç vermemeli
    Cevapla
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    MB a türü hisseleri hazineye, b türü hisseler milli bankalara, c türü hisseler milli bankalar haricindeki bankalara (15bini geçmemek şartı ile), d sınıfı hisseleri Türk vatandaşlarına ait. Daha ne olsun? Ülkeyi kalkındıracak olan şey banka değildir. Herşart altında üretimdir. Et, telefon, petrol, otomobil, mercimek, mısır yurt dışından alınırken MB sorun deyip durma.
    Cevapla
  • hasan 6 yıl önce Şikayet Et
    bir ülke bağımsızsa parasını kendi basması gerek.maalesef kapitalist sisteme entegre her ülke gibi biz de tefeciden borç alarak para basmaktayız.yani her basılan paranın faiz yüzde 10 ise o kadar faiz ödemekteyiz.yani müslüman memleketteyim faiz bulaşmadım diyorsanız yanılıyorsunuz.dolar tl euro gibi banknot para kullanıyorsanız faize elbette bulaşıyorsunuz demektir.faizi minumuma indirgemek istiyorsanız.birikimlerinizi altınla emtia ile yapmanız gerek
    Cevapla
  • bilge 6 yıl önce Şikayet Et
    Altını da dışarıdan alıyoruz. İki satır biliyorsun yarısı yanlış.
    Cevapla
  • erhan 6 yıl önce Şikayet Et
    para birimi altın olmadığı sürece ne yapsanız boş.istediğin kadar üret satacak yer bulamazsan neyine.adamlar yaptıkları anlaşmalara bir çok ülkeyle giriyorlar en başta şart bizden al başkasıyla uzlaşma
    Cevapla
  • yerli 6 yıl önce Şikayet Et
    beyin altında dolara bağlı....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle