Ucuz et için yeni hamle

Gıda Bakanlığı ucuz et için üreticiye destek verecek. Aile işletmelerine kredi, yem ve ahır desteği sağlanacak

Ucuz et için yeni hamle
Ucuz et için yeni hamle
GİRİŞ 18.11.2017 08:01 GÜNCELLEME 18.11.2017 16:07
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Vatandaşın eti ucuza yemesi için hamle üzerine hamle yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, yeni bir proje daha başlatıyor. Bakanlık, 81 ildeki küçük aile işletmelerinin gelir seviyesini yükseltmek için sıfır veya düşük faizli kredi, hayvan yemi temini gibi birçok noktada destek sağlayacak. Projenin 3 yıl sürmesi planlanıyor.

İlk aşamada damızlık yetiştiriciliği yapan 25 bin işletmeye destek sağlanacak. İşletmelere 5 büyükbaş, 30 küçükbaş hayvan verilecek. Her aile işletmesinde 15'er büyükbaş ya da 75'er küçükbaş sürüleri oluşturulacak.

Bakanlık, hayvanların gelişmesine ve bakımına uygun barınma yerleri konusunda da işletmeciye destek olacak. Bu kapsamda ahır yapımlarını üstlenecek. Yem temini bakanlığın kurumları tarafından sağlanacak. Kesimleri ve alımları da ESK yapacak.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 10
  • Özet 6 yıl önce Şikayet Et
    Destek adı altında canlı büyükbaş hayvan 6 000 tl ile uzun vadeli veriliyor. Pazarda aynı hayvan peşin 3,5 --4 000tl . Bumu destek ?
    Cevapla
  • Ben 6 yıl önce Şikayet Et
    Destek tek basina sorunu cozmuyor insanlari koylerde tutmak ve ureticinin satis fiyatindaki dalgalanmalarin onune gecmek gerekiyor koyde kalanlara maas baglanabilir ssk priminin bir kismi yatirilabilir.koyler ozendirilirmeye calisilir herkesin memur olamayacagi anlatilir.
    Cevapla
  • Merhaba 6 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle hayal ve gönül alma. Bu Kış geçsin, seneye ben yokum . Yerli üretici .
    Cevapla
  • Murat 6 yıl önce Şikayet Et
    Yalan söylüyorsun, yalan
    Cevapla
  • trafik çilesi 6 yıl önce Şikayet Et
    kredi üreticiyi bitirir. yem ve vergi desteği şart...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle