Türkiye, İngiliz gemisine talip

İngiltere Parlamentosu milletvekili Tobias Elwood, sitesinde Türkiye’nin HMS Ocean isimli LPD türü helikopter gemisine talip olduğunu açıkladı

Türkiye, İngiliz gemisine talip
Türkiye, İngiliz gemisine talip
GİRİŞ 18.11.2017 07:58 GÜNCELLEME 18.11.2017 07:59
Bu Habere 49 Yorum Yapılmış

İngiliz Kraliyet Donanması’na ait HMS Ocean isimli LPD tipi Helikopter gemisinin bir süredir Brezilya’ya satışı üzerinde İngiltere’de görüşmeler devam ederken yeni bir iddia ise İngiliz Parlamentosu milletvekillerinden Tobias Elwood’dan geldi.

Elwood, parlamento sitesinde yaptığı açıklamada,Türk yetkililerin HMS Ocean ile ilgilendiğini ileri sürdü. Elwood’un iddiasına göre; Türkiye, HMS Ocean isimli çıkarma gemisi Brezilya’ya satılmaması durumunda gemiye talip olduğunu bildirdi. NATO’nun Akdeniz’deki görevi üzerine geçtiğimiz hafta Aksaz’da demirleyen geminin Türk komutanlar tarafından da incelendiği öğrenildi.

2 BİN PERSONELİ VAR

HMS Ocean’ın envanterden çıkarılması İngiltere’deki savunma sanayi ve askeri yetkililer arasında tartışma konusu durumunda. İngiltere’deki bazı çevreler geminin envanterden çıkarılma kararının erken alındığı yönünde görüş bildiriyor. İngiltere’de yeni nesil savaş gemisi olarak Queen Elisabeth’in tam olarak operasyonel olmaması acil durumlarda hava desteği için İngiltere’nin elinde gemisinin kalmayacağından bahsediliyor. HMS Ocean’ın hali hazırda 2 bin personeli bulunuyor.

GEÇEN HAFTA AKSAZ’DAYDI

Geçtiğimiz hafta içinde NATO görevi kapsamında Aksaz’da demirleyen HMS Ocean’ın Türk komutanlarca da incelendiği öğrenildi.

KAYNAK: VATAN
YORUMLAR 49
  • tokatci 6 yıl önce Şikayet Et
    Bizim yapmamiz daha avantajli olur yerli tersanelerimiz ve tasarimcilarimiz 5 de bir fiyatina ve daha kisa zamanda bitirirler turkleri cok hafife aliyorsunuz acin yerlilerin onunu uzay mekigi bile yaparlar .
    Cevapla
  • Vatann sever 6 yıl önce Şikayet Et
    1 dünya savaşı öncesi ingilizler 1,5 milyon altın verip aldığımız gemileri ingilizler osmanlı almanların yanında yer alıyor diye ne altınlarıızı geri verdi ne gemileri teslim etti.dün okuduğum yazıda irana ingilizler körfez savaşı öncesi tankların parasıın bir bölümünü ödememiş şimdi iade ediyor bizim verdiğimiz atınlar ne olacak?
    Cevapla
  • Uzo 6 yıl önce Şikayet Et
    Geninin adi da ilginc.ingiliz OCEAN. Hey gidi koca Seyit Onbasi. Nasil da batirmistin ingiliz Ocean gemisini.
    Cevapla
  • resul 6 yıl önce Şikayet Et
    iyi yerden yakalamışsınız tebrikler , ismini seyit onbaşı yaparsalar bence çok anlamlı olur ...
    Cevapla
  • Mantık 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu geminin yenisi 5 milyar dolar şimdi başlasan 6 sene biter testleri ile 8 sene sonra orduda 200 milyon dolara alıp 1 yıl modernizasyon ile 15/20 sene görev yapar bu çok iyi bir platform unutmayın bu gemiyi koruyan korvet firkateynler bizde mevcut ve yeni nesil helikopter projelerimiz var Harika olur tecrübe olur zaten Anadolu gemimiz yapılıyor bir kaç yıl sonra denizde 30/40 helikopterlik bir filo olur
    Cevapla
  • Armatör 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu geminin yenisini yaptırsan en fazla 1 milyar dolar yapar. Aynı ebatta ve özelliklerde yerli tersanelerde üretilirse 700 milyon dolara yapılır. Yorum yapmadan önce bilgi sahibi olunuz.
    Cevapla
  • bekir cizmeci 6 yıl önce Şikayet Et
    Iyi pazarlama..Satin almamiz icin butun sartlar ayarlanmis..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle