Erdoğan'dan kritik faiz açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, faizlerle ilgili yeni bir adımlar atılacağını sinyalini verdi.

Erdoğan'dan kritik faiz açıklaması
Erdoğan'dan kritik faiz açıklaması
GİRİŞ 17.11.2017 00:01 GÜNCELLEME 17.11.2017 05:05
Bu Habere 96 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya, Kuveyt ve Katar ziyaretleri sonrası gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, faiz konusunda 'bu işin üstüne gitmekte kararlıyız' diyerek gelecek hafta Başbakan başkanlığında bir toplantı yapılacağını söyledi.

FAİZE KARŞI YENİ ADIM ATILIYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan," Benim tezimi biliyorsunuz: Enflasyon faizle doğru orantılıdır. Enflasyonla faiz arası ilişki sebep netice ilişkisidir. Sebep faizdir netice enflasyondur, bugüne kadar bu dediğim de hep çıkmıştır. Bugün de aynı tezi savunuyorum. Sebeptir faiz. Netice enflasyondur. Faiz yükseldikçe enflasyon yükselecektir. Asla düşmeyecektir. Ama ne yazık ki biz bunu ilgili arkadaşlara anlatamıyoruz. Hepsi ‘Ben bankayım, daha yüksek kar nasıl elde edeceğim ona bakarım’ diyor. Daha yüksek kar elde etmek için ne yapması lazım? Faizi yükseltmesi lazım. Faizi yükselterek kendi karını artırmanın gayreti içerisinde ama öbür tarafta enflasyon milleti, vatandaşı inim inim inletiyor. O onun umurunda değil. Şu anda maalesef bu süreç hala devam ediyor. Belki önümüzdeki hafta sayın başbakan, ilgili bakanlar, bazı devlet bankaları bir araya gelmek suretiyle bu konuyu müzakere edip bu konuda çok kararlı adım atıp, bu faiz lobisinin de bu faizlilerin de üzerine gitmekte kararlıyız. Bu faiz lobisinin üzerine gidilmezse, bu faizlerin üzerine gidilmezse ne olur? Birincisi, enflasyon aşağıya çekilemez, ikincisi yatırımlar artmaz, üçüncü olarak da istihdam artmaz. Ama biz bunu halledersek, enflasyon düşecektir, yatırım artacaktır, istihdam artacaktır. Bu işi başarmamız lazım." dedi.

YORUMLAR 96
  • kim 6 yıl önce Şikayet Et
    dolar sabitlemeden düzelmez
    Cevapla
  • 2023 6 yıl önce Şikayet Et
    reis adaletsizlere namuslu kazanç ogretecek.
    Cevapla
  • 1980ol 6 yıl önce Şikayet Et
    dolar frenlenmeden tl üzerindeki riskler azaltılmadan faiz indirmek sıkıntıdır.Hadi indirdin bu sefer dolar 5 -6 tl olduğunda gene faiz yükseltmek zorunda kalacaksın buda kısır döngü yani devalasyon demektir.
    Cevapla
  • xbhbwtrh 6 yıl önce Şikayet Et
    Allahına kurban ölümüne yanındayız, vur vur inlesin seni sevmeyen dinlesin..
    Cevapla
  • erzincan 6 yıl önce Şikayet Et
    kamu bankalarını devreye sokup, et adımı gibi sabitleyin piyasayı,sömüren bankalar bakalım faiz artırabiliyormu o zaman.bir de vatandaşın borçlarına açılım yap iş tamam.
    Cevapla
  • Ert68 6 yıl önce Şikayet Et
    Reis kurtar bizi faiz belasindan müdahale etmezsen bitirecekler milleti
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle