Türkiye ve Katar arasında 10 anlaşma imzalandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani huzurunda iki ülke arasındaki anlaşmaların imza töreni gerçekleştirildi.

GİRİŞ 15.11.2017 18:21 GÜNCELLEME 15.11.2017 18:21
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Erdoğan ve Şeyh Temim'in huzurunda gerçekleştirilen imza töreninde, "Merkez Bankacılığı Alanında Mutabakat Zaptı"na Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya ile Katar Merkez Bankası Başkanı Şeyh Abdulla Bin Suud Al Sani imza attı.

Resmi temaslarda bulunmak üzere Katar’ın başkenti Doha’da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  Katar Emirlik Divanı'nda  Katar Emiri Şeyh Temim  bin Hamed Al Sani tarafından törenle karşılandı. Törende Cumhurbaşkanı  Erdoğan ve Katar Emiri Şeyh Temim'in yerlerini almalarının ardından iki ülke milli marşları çalındı.

Tören kıtasını denetleyen Erdoğan ve Şeyh Temim, baş başa görüşmeye  geçti. Erdoğan ve Şeyh Temim, baş başa görüşmelerinin ardından Türkiye-Katar  Yüksek Stratejik Komite 3. Toplantısı'na katıldı.

10 ANLAŞMA İMZALANDI 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Katar Emiri Şeyh Temim'in Katar Emirlik  Divanı'nda gerçekleştirdikleri baş başa görüşme ve ardından iştirak ettikleri  Türkiye-Katar Yüksek Stratejik Komite 3. Toplantısı sonrasında anlaşma imza  törenine geçildi.

Erdoğan ve Şeyh Temim'in huzurunda gerçekleştirilen imza töreninde,  "Merkez Bankacılığı Alanında Mutabakat Zaptı"na Merkez Bankası Başkanı Murat  Çetinkaya ile Katar Merkez Bankası Başkanı Şeyh Abdulla Bin Suud Al Sani imza  koydu.   

Turizm Alanında İşbirliği Mutabakat Zaptı"na ise Kültür ve Turizm  Bakanı Numan Kurtulmuş ve Katar Ekonomi ve Ticaret Bakanı Şeyh Ahmed bin Jassim  bin Muhammed Al Sani imza attı. 

İki ülke hükümetleri arasında "Hukuki ve Adli Eğitim İşbirliğine Dair  Mutabakat Zaptı"na Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ve Katar Adalet Bakanı Hasan  Lahdan Sagr Al Mohannady imza koydu.

 "Meteoroloji Alanında İş Birliğine Dair Niyet Beyanı"nı Orman ve Su  İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Katar Ulaştırma ve İletişim Bakanı Jassim bin  Seif Ahmed Al Sulaiti imzaladı.

"Kardeş Limanlar İş Birliği Anlaşması"na ise Ulaştırma, Denizcilik ve  Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile Katar Ulaştırma ve İletişim Bakanı Jassim bin  Seif Ahmed Al Sulaiti imza attı.

YORUMLAR 12
  • ersın 6 yıl önce Şikayet Et
    yorulmuşsun be reis.RABB'im seni korusun.
    Cevapla
  • bahadır 6 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye Pakistan Katar gerisi yatar
    Cevapla
  • elbeylili 6 yıl önce Şikayet Et
    katar gücümüze güç katar
    Cevapla
  • paralar 6 yıl önce Şikayet Et
    para önemli, katar önemli
    Cevapla
  • Kardesler 6 yıl önce Şikayet Et
    kardeslik zor zamanda berabrlik kenetlenmek, yardim paylasmak, daha da guzeldir..
    Cevapla
  • s.g. 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah devamini nasip etsin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle