Doğalgaz müşterilerine 'lodos' uyarısı

GAZDAŞ Trakya Bölge Direktörü Akaslan, lodoslu havalarda meydana gelen baca gazı kazalarının çoğunlukla periyodik bakım ve kontrolden geçmemiş cihazlardan kaynaklandığını belirtti.

Doğalgaz müşterilerine 'lodos' uyarısı
Doğalgaz müşterilerine 'lodos' uyarısı
GİRİŞ 15.11.2017 10:58 GÜNCELLEME 15.11.2017 11:14

GAZDAŞ Trakya Bölge Direktörü Tamer Akaslan, lodoslu havalarda meydana gelen baca gazı kazalarının çoğunlukla periyodik bakım ve kontrolden geçmemiş cihazlardan kaynaklandığını belirterek, bu yüzden doğalgaz tesisatı ve cihaz tadilatlarının, GAZDAŞ'ın yetkilendirdiği iç tesisat firmaları aracılığıyla yaptırılmasının büyük önem arz ettiğini bildirdi.

Akaslan, yaptığı yazılı açıklamada, lodosun etkili olduğu günlerde ani hava ısınması nedeniyle bacaların daha az çekmesi sorunuyla karşı karşıya kalındığını aktardı.

ACİL ARIZA SERVİSİ 187

Bakımı ve temizliği yapılmamış cihaz bacaları ile kontrolden geçirilmeyen cihazların sebep olduğu kazaların yaşanmaması için doğalgaz kullanıcılarının kışa girmeden önce cihaz ve tesisat bakımlarının mutlaka yaptırılması gerektiğini vurgulayan Akaslan, şunları kaydetti:

"Lodoslu havalarda meydana gelen baca gazı kazaları çoğunlukla periyodik bakım ve kontrolden geçmemiş cihazlardan kaynaklanıyor. Bu yüzden doğalgaz tesisatı ve cihaz tadilatlarının, GAZDAŞ'ın yetkilendirdiği iç tesisat firmaları aracılığıyla yaptırılması büyük bir önem arz ediyor. Müşterilerimiz, doğalgaz tesisatlarına kesinlikle kendileri müdahale etmemeli, herhangi bir olumsuz durumla karşılaştıklarında 7 gün 24 saat hizmet veren 187 numaralı Acil Arıza Servisimizi veya 444 9 429 No'lu Çağrı Merkezimizi arayıp yardım istemeliler."

KAYNAK: AA