2017 - SGK hizmet dökümü nasıl alınır? e-Devlet üzerinden alma yöntemi

SGK hizmet dökümünde prim ve sigorta bilgileriniz yer almaktadır. SGK hizmet dökümünü E-Devlet şifreniz ile kolayca öğrenmeniz mümkün. Peki E-Devlet şifresi nasıl alınır? SGK hizmet dökümü nasıl sorgulanır?

2017 - SGK hizmet dökümü nasıl alınır? e-Devlet üzerinden alma yöntemi
2017 - SGK hizmet dökümü nasıl alınır? e-Devlet üzerinden alma yöntemi
GİRİŞ 15.11.2017 10:34 GÜNCELLEME 15.11.2017 10:35

SGK hizmet dökümü sorgulama işlemlerini halletmek artık çok kolay. Teknolojinin bize sunmuş olduğu hizmetler sayesinde bu gibi işlemlerimizi internet üzerinden sağlamamız mümkün. Artık devlet kurumlarında sıra beklemek yerine e-devlet sistemine girerek çoğu işleminizi beklemeden halledebilirsiniz.

E-Devlet şifresi nasıl alınır?

Şifreyi, kendi talebiniz üzerine T.C. Kimlik numaranızın ve fotoğrafınızın bulunduğu kimliğinizi (nüfus cüzdanı, ehliyet, evlilik cüzdanı, pasaport ) ibraz ederek PTT Merkez Müdürlüklerinden temin edebilirsiniz. Bunun yanı sıra üzerinde “e-Devlet Kapısı şifresi almaya yetkilidir” ibaresi olan vekalet ya da ilgili adli birimlerce temin edilmiş vesayet belgesi aracılığıyla da PTT şubelerinden şifre temin edilebilmektedir.

Şifre ile www.turkiye.gov.tr adresine giriş yaptıktan sonra şifrenizi değiştirmeniz istenir, bu durumda PTT’den aldığınız şifreyi girmeniz ve ardından da kendinizin belirleyeceği ve belli kriterlerden oluşan (şifre değişikliği sayfasında açıklanan) yeni şifrenizi girmeniz istenir. Bu işlemleri tamamladıktan sonra yeni şifreniz ile sisteme giriş yapabilirsiniz.

SGK hizmet dökümü nedir?

SGK Hizmet Dökümü, Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı olan tüm vatandaşların alabileceği, içerisinde sigorta ve prim bilgilerini barındıran ve 4A, 4B, 4C olarak üçe ayrılan belgedir.

Eski sistemde Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı olan vatandaşlar 4A hizmet dökümünü, Bağ-Kur’a bağlı olan vatandaşlar 4B hizmet dökümünü ve Emekli Sandığı’na bağlı olan vatandaşlar 4C hizmet dökümünü alabilirler.

SGK hizmet dökümü nasıl alınır?

SGK hizmet dökümü almak isteyen vatandaşlar, www.turkiye.gov.tr internet adresinden e-devlet sistemine PTT Merkez Müdürlüklerinden almış oldukları şifre ile giriş yaparak alabilirler.

E-devlet sistemine giriş yapıldıktan sonra sol üst köşede bulunan e-hizmetler kategorisine tıklanılır. Açılan sayfadan Sosyal Güvenlik Kurumu bağlantısına girilir ve burada 4A, 4B ve 4C hizmet dökümü belgelerine ulaşılabilir. SGK hizmet dökümü belgeleri yazıcıdan çıktı olarak alınabilir.

e-devlet sistemine giriş yapıldıktan sonra ekranın sağ üst köşesinde bulunan arama butonuna “Hizmet Dökümü” yazarak, SGK hizmet dökümüne daha kısa yoldan ulaşmanız mümkün.

SGK hizmet dökümünde hangi bilgiler mevcuttur?

Temel sigorta bilgileriniz
Sigortalı işe giriş ve çıkış tarihiniz
Sigortalı olarak çalışma gün sayınız
Sigortanın hangi aylarda ödendiği
Primlerin ne zaman ödendiği
Çalışılan şirket bilgileri
Sigortalı olunan dönemdeki hizmetler
Borç durum bilgisi ve emekli aylığı bilgilerine ulaşılabilir

SGK hizmet dökümü ne için kullanılır?

Sosyal Güvenlik Kurumunun vatandaşlar için hazırlamış olduğu SGK borç sorgulama, ne zaman emekli olurum, emekli maaşı sorgulama ve emekli maaşı hesaplama gibi uygulamalarda ayrıca kıdem hesaplamasında, vize alma sürecinde, mahkeme sorgulama ve bunun gibi resmi kurumlarda kullanılabilir.