İşte çiğköftenin sahibi seçilen şehir

Coğrafi işaret ve marka tescili konusunda Türk Patent ve Marka Kurumuna başvuruda bulunan Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odasının başvurusu sonuçlandı.

İşte çiğköftenin sahibi seçilen şehir
İşte çiğköftenin sahibi seçilen şehir
GİRİŞ 14.11.2017 16:12 GÜNCELLEME 15.11.2017 09:21
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

Yıllardır Şanlıurfa ile Adıyaman arasında yaşanan ‘çiğköfte bizim’ tartışmalarına Türk Patent ve Marka Kurumu son noktayı koydu.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, geçtiğimiz günlerde Adıyaman’a yaptığı ziyarette, ‘Adıyaman çiğköftesinin tescilleneceği’ müjdesini vermişti.

Coğrafi işaret ve marka tescili konusunda 2015 yılında Türk Patent ve Marka Kurumuna başvuruda bulunan Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odasının başvurusu sonuçlandı. Aralık ayı içerisinde çiğköftenin coğrafi işaret ve marka tescili belgesi teslim edilecek.

COĞRAFİ İŞARET ADIYAMAN'A

Türkiye’de çiğköfte sektöründe 70 bin kişi çalışırken sektörün yıllık cirosu 1 milyon TL’yi aştı. Coğrafi işaret tescili ile birlikte çiğköfte Adıyaman ile özdeşleşti. Belgenin çıkmasından sonra ‘Adıyaman çiğköftesi’ diye taklit ürünlere yasak geliyor. 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 39
  • Urfalı 6 yıl önce Şikayet Et
    Çiğ köfte urfanındır. Urfa da çiğ köfte hatırlı değerli misafir için yoğrulur ikram edilir . Adıyaman böyle bir kültür varlığını ayağa düşürdü . Sokakları gezin Urfa çiğ köfte bulamazsınız . Her yer Adıyaman çiğ köfte , niye çünkü kültür milli değer bilmezler onlar için var olan para para para
    Cevapla
  • Reis 6 yıl önce Şikayet Et
    neyi tartışıyoruz yapın getirin yeriz, bizim için Urfa , Adıyaman farketmez not: Trabzondayız
    Cevapla
  • ferit kaya 6 yıl önce Şikayet Et
    Şu an Adıyamanda yaşıyorum. İstanbulda Adiyaman ciğ köftesi meşhur bilirdik alakası yok. Burda çiğköfte yenmiyor bile. Kısır a çiğkofte diyorlar.
    Cevapla
  • Urfali 6 yıl önce Şikayet Et
    1.Urfada cigkofte her evde yemek olarak yapılır 2.fistik konusunda ise her evin kendine ait fıstık bahçeleri var .tek sıkıntı urfada zamanında bunun ticareti yapılmadı çok geri bırakıldı kültürüde elinden alindi geçmiş olsun Urfa zenginleri milletvekilleri ne yapsın hiç başvuru yaptirlarmi bunları almak için Allah'tan isot kaldı yakında onuda alırlar
    Cevapla
  • Ali 6 yıl önce Şikayet Et
    Böyle birseyi veren kurumlar utanmıyor heralde gelsinler araştırsınlar kimin kültürüyse ona versin örneğin Almanyada döneri sahiplendi yok döner Alman kültürümü diyecez
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle