Siirt'te yeni petrol kuyuları bulundu

Siirt Eruh'ta petrol arama faaliyetlerini yoğunlaştıran özel firma, 2 bin 400 metrede 6 petrol kuyusuna ulaştı. Firma, 4 kuyudan günlük 1000 varil petrol ürettiklerini söyledi.

Siirt'te yeni petrol kuyuları bulundu
Siirt'te yeni petrol kuyuları bulundu
GİRİŞ 14.11.2017 10:18 GÜNCELLEME 14.11.2017 10:37
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Siirt'in Eruh ilçesinde 2014 yılında Doğu Sadak-1 Petrol Arama Sahasında yapılan sondaj çalışmalarında Türkiye'nin en kaliteli petrolü bulunmuştu. Arama faaliyetlerini yoğunlaştıran özel firma 2 bin 400 metrede 6 petrol kuyusuna ulaştı.

BATMAN TPAO'YA GİDİYOR

Vali Ali Fuat Atik, Eruh İlçe Kaymakamı Murtaza Dayanç ve İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Kemal Benek ile birlikte Eruh-Bayıryüzü köyünde Doğu Sadak-1 Petrolarama kuyularında incelemelerde bulundu. Vali Atik çalışmaları yürüten ilgili firmanın yetkililerden petrol sahasında yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Doğu Sadak-1 Petrol Arama Sahasında petrol kuyularının sayısının 6’ya çıktığını kaydeden Vali Atik, 2 bin 400 metre derinlikten günde yaklaşık bin varil ham petrolün çıkarıldığını, çıkarılan ham petrolün, tankerlerle Batman TPAO'ya taşındığını ve burada işlendiğini söyledi.

'BAŞKA KUYULAR DA AÇILACAK'

Çalışmaları yürütün firma yetkilisi Cem Sayer ise "İlk kuyumuzu 2014 yılı başında keşfetmiştik, şu anda 6. kuyunun sondajına başlayacağız. 15 güne kadar, günlük üretimimiz 4 üretim kuyusundan ortalama bin varil civarındadır. Net petrol olarak, 43,5 gravite Türkiye’nin en kaliteli petrolü burada çıkıyor. Çok daha fazla keşifler yapmayı planlıyoruz, daha fazla kuyular açmayı planlıyoruz bu bölgede sayın valimizin bölge halkının Ankara’da petrol işleri genel müdürlüğünün himayelerinde yaptığımız bir projedir. Bizleri teşvik edip böyle bir projeyi yapmak için cesaretlendirdiğinden dolayı bakanlığımıza, ilgili tüm kişi ve kuruluşlara şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • zafer 5 yıl önce Şikayet Et
    abdülhamitin haritaları kayıpmı devlet neden araştırmıyor bence araştırmıştır birşeyde bulamamıştır şimdiki teknoloji 100 yıl önceyle aynımı
    Cevapla
  • düşünen adam 6 yıl önce Şikayet Et
    yani tüketimimizin 1/600 i eder. demek ki 3600 kuyu daha bulunması lazım ki ithalattan kurtulalım
    Cevapla
  • Mert 6 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi düşer benzin mazot
    Cevapla
  • Maşallah 6 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah
    Cevapla
  • Kayseri'li 6 yıl önce Şikayet Et
    Petrol her yerde çokça var ama neden cikarilmiyor bilmiyoruz. Abdülhamid hanın petrol haritaları bile yeter aramak icin
    Cevapla
  • Kenan 6 yıl önce Şikayet Et
    Sadece size :)
    Cevapla
  • Mustafa Çobam 6 yıl önce Şikayet Et
    La bı sus payitahtı izleyip gelip burada yorum yazma hani nerede o haritalar ?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle