Dubai'de KARAYEL-SU şovu

VESTEL Savunma, KARAYEL İHA ailesinin en yeni üyesini DUBAI Airshow'da sergiliyor.

Dubai'de KARAYEL-SU şovu
Dubai'de KARAYEL-SU şovu
GİRİŞ 14.11.2017 08:14 GÜNCELLEME 14.11.2017 09:40

Firma, yaptığı açıklamada, milli imkanlarla tasarlanan KARAYEL'SU'nun, NATO'nun Uçuşa Elverişlilik standartlarını karşılayan bölgedeki ilk sistem olduğunu belirtti. KARAYEL-SU, fuarda ROKETSAN üretimi MAM-L ve MAM-C mühimmatlarıyla sergilendi.

SİLAHLI İHA VESTEL, KARAYEL-SU ÖZELLİKLERİ

Tamamen yerli imkânlarla geliştirilen İnsansız Hava Aracı (İHA) Karayel’in silahlı versiyonu ihtiyaç makamlarından gelen talep üzerine üretilmiş ve yaklaşık 3 ay gibi kısa sürede mühimmat entegrasyonu tamamlanarak geçtiğimiz yılın haziran ayında atışlı uçuşunu başarıyla gerçekleştirildi.

 Vestel’in Türk mühendislerle ve tamamen yerli imkânlarla 2005 yılından beri geliştirip üretmekte olduğu çeşitli segmentteki İHA’ların en gelişmiş modeli olan KARAYEL-SU birçok alanda hizmet verebilecek.

120 KG MÜHİMMAT TAŞIYABİLİYOR

Bu başarının ardından Karayel’in daha fazla faydalı yük taşıyabilmesini sağlayabilmesi için kanat açıklığı arttırıldı ve toplamda 120 kg mühimmatla görev yapabilme yeteneğine erişti. Kanattaki istasyonlar modüler yapıda geliştirilerek, mühimmat dışında farklı yükleri de taşıyabilecek hale getirildi.

Karayel’in kullandığı yerli mühimmatlar  Roketsan tarafından sağlanıyor.

KAYNAK: STAR