Merkez Bankası açıkladı: Yıl sonu dolar tahmini

Merkez Bankası Beklenti Anketi sonuçları açıklandı. Buna göre yıl sonuna yönelik dolar kuru beklentisi 3.72 TL'den 3.86 TL'ye yükseldi.

Merkez Bankası açıkladı: Yıl sonu dolar tahmini
Merkez Bankası açıkladı: Yıl sonu dolar tahmini
GİRİŞ 13.11.2017 14:43 GÜNCELLEME 13.11.2017 16:20
Bu Habere 59 Yorum Yapılmış

Merkez Bankası'nın Kasım Ayı Beklenti Anketi'ne katılanların 2017 yıl sonu döviz kuru (ABD Doları/TL) beklentisi bir önceki anket döneminde 3,72 TL iken, bu anket döneminde 3,86 TL'ye yükseldi.

12 ay sonrası döviz kuru beklentisi ise aynı anket dönemlerinde sırasıyla 3,88 TL ve 4,08 TL olarak gerçekleşti.

Katılımcıların 2017 yıl sonu TÜFE beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 9,89 iken, bu anket döneminde yüzde 10,68'e yükseldi. 12 ay sonrası TÜFE beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 8,52 iken, bu anket döneminde yüzde 8,65 oldu.

24 ay sonrası TÜFE beklentisi ise aynı anket dönemlerinde sırasıyla yüzde 7,98 ve yüzde 8,25 olarak gerçekleşti.

GSYH 2017 yılı büyüme beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 5,2 iken, bu anket döneminde yüzde 5,5'e yükseldi. 2018 yılı büyüme beklentisi ise aynı anket dönemlerinde yüzde 4,3 ve yüzde 4,2 olarak gerçekleşti.

MERKEZ BANKASI'NDAN BEKLENTİ ANKETİYLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Birçok vatandaş ve medya kuruluşu, Merkez Bankası'nın yıllardır yapılan uyarılara karşın 'beklenti anketi'ni halen kendi tahmini olduğunu zannediyor. Açıklanan verilerin aslında Merkez Bankası`nın görüş aldığı finansal ve reel sektördeki karar alıcı ve uzmanların tahmini olması doğrultusunda olmasıyla ilgili Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası bir tweet attı.

İŞTE O TWEET:

 

YORUMLAR 59
  • Ekonomist 6 yıl önce Şikayet Et
    Merkez Bankasi sürekli farklı rakam açıklıyor. Bu nasıl merkez bankası? Pazarci tezgahi mi orası? Millet onlarin açıklamasına güvenerek pozisyon aliyor.
    Cevapla
  • Reisin fedaisi 6 yıl önce Şikayet Et
    Ben dolar molar anlamam, asgari üçretle geciniyorm. Reyisten Allah razı olsun feda olsun ona ne diyorsa o.
    Cevapla
  • mehmet 6 yıl önce Şikayet Et
    sabit kur politikası neden uygulanmıyor? her şeyimiz dolara bağlı çok kırılgan bir ülkeyiz ama dalgalı kur ile devam ediyoruz??
    Cevapla
  • cahil 6 yıl önce Şikayet Et
    AB ve ABD ülkelerinde Dollar Eeuro kasiligi SSK emekli yaptiginiz milyonlarca vatandaslari ilerde sikisacaksiniz vallahi billahi.
    Cevapla
  • Yasin 6 yıl önce Şikayet Et
    Merkez bankası napsın dünya merkez bankasına bağladılar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle