2 dakikada 1 milyar dolar harcadılar!

Çin'in en büyük alışveriş festivali Bekârlar Günü'nde iki dakika 1 milyar dolar, saatte 10 milyar dolar ve 12 saatte 18 milyar doların üzerinde para harcandı.

2 dakikada 1 milyar dolar harcadılar!
2 dakikada 1 milyar dolar harcadılar!
GİRİŞ 11.11.2017 16:53 GÜNCELLEME 11.11.2017 16:55
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

En güçlü ikinci ekonomiye sahip Çin, her yıl 11 Kasım'ı Bekârlar Günü olarak kutluyor. Her özel gün gibi bu gün de alışveriş dünyası için yeni bir konsept anlamına geliyor.

Dünyanın en büyük alışveriş festivali olarak da bilinen Bekârlar Günü'nde gözler, her yıl olduğu gibi bu yıl da online alışveriş sitesi Amazon'un Çinli rakibi Alibaba Group'ta.

Geçen sene 3,9 milyar dolarlık satış rakamına ulaşan Alibaba, bu yıl sadece 12 saatte değeri 18 milyar doları aşan ürün sattı. İnternet sitesinden yapılan alışverişler, iki dakikada bir milyar doları, bir saatte 10 milyar doları buldu.

Çin’in “tüketim ölçeri” olarak bilinen bu gün, ABD’nin alışveriş festivalleri Black Friday ve Cyber Monday’in toplam satışını da geçti.

Geçen yılki 17,7 milyar dolarlık satıştan sonra Çin para birimi yuan dolar karşısında güçlenmişti.

Bekârlar Günü, Alibaba'nın sekiz yıldır kullandığı "bulut teknolojisi" için de iyi bir sınav. Çünkü bilgisayar işlemlerinin zirve yaptığı günde saniyede ortalama 175 bin para transferi oluyor. JPMorgan tahminlerine göre Çin'de bulut teknolojisi 2021'de 152 milyar yuana ulaşacak. 2009'da hayata geçen Alibaba Cloud'un bu rakamdaki payı ise yüzde 60 olacak.

Alibaba Cloud'un bir milyonu aşan müşterileri hükümetler, bankalar, otomobil üreticileri, hatta domuz çiftlikleri. Verilerin depolanma ve istendiği zaman ulaşılabilmesi kolaylığı sağlayan bulut teknolojisi sayesinde Alibaba'nın müşterilerinden Philips, Çin'deki online sağlık servislerini hizmete sunarken, tarımcılık devi New Hope, domuz yetiştiriciliği için sıcaklık ölçümlerini takip edebiliyor.  

Ancak bulut teknolojisinde lider hâlen Amazon. Söz konusu piyasada Alibababa'nın payı yüzde 3'ken, Amazon yüzde 44 paya sahip. 

YORUMLAR 11
  • Vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Nerde cokluk orda israf ve gosteris riya
    Cevapla
  • ne olmuş yani 6 yıl önce Şikayet Et
    bizde senelik 100 milyon dolarlık domates ihracatı yapıyoruz
    Cevapla
  • turhan 6 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaş kafamı yapıyon çinde sadece 100milyondan fazla müslüman bulunuyor adamlar çekirgeleri emekliye ayırmışlar resmen 50m.kareye misal 1000 tene adam düşüyor neredeyse gerisini sen düşün..:))
    Cevapla
  • olcay 6 yıl önce Şikayet Et
    2 milyara yakın bir ülke ona göre düşün beyler
    Cevapla
  • isimsiz 6 yıl önce Şikayet Et
    dogru diyorsun ama adamlar dunya ya satiyor kendi insanina degil
    Cevapla
  • Istanbul kaya 6 yıl önce Şikayet Et
    ı .2 dk 1 milyar dolar saatte 10 milyar dolar çok yüksek bir meblağ .
    Cevapla
  • Nuri 6 yıl önce Şikayet Et
    vay babam vay paraya pak , 1 gunde Turkiye toplam ihracatinin % 20 si , ki bu bir firmanin rakami yani , bu rakamlara ulasmamiz imkansiz nasil yarisiriz bunlarla belli degil , dunyada soz sahibi olmaktan felan bahsediliyor , rakamlari gorunce insanin morali bozuluyor
    Cevapla
  • chpkk 6 yıl önce Şikayet Et
    iman varsa imkan vardir
    Cevapla
  • Nuri 6 yıl önce Şikayet Et
    yahu alibaba bir firma iste uzaydanmi geldiniz siz dogru okuyun
    Cevapla
  • vatansever 6 yıl önce Şikayet Et
    1 firmamı? 10 binlerce firma var o sitede.
    Cevapla
  • bay x 6 yıl önce Şikayet Et
    bir firmamı haber okuyuşunuza hastayım gerçekten
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle