PTT'den ikinci el araç alacaklara yeni kolaylık

İkinci el araç alacak vatandaşlar kilometre ve araç muayene bilgilerini artık PTT mobil uygulamaları üzerinden öğrenebilecek.

PTT'den ikinci el araç alacaklara yeni kolaylık
PTT'den ikinci el araç alacaklara yeni kolaylık
GİRİŞ 11.11.2017 17:44 GÜNCELLEME 11.11.2017 17:44
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü ile Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi (PTT AŞ) arasında "Bilgi Paylaşımı Esaslarının Düzenlenmesine Dair Protokol" imzalandı.

PTT'den yapılan açıklamada, ikinci el araç satın alacak vatandaşları yakından ilgilendiren protokolün, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Suat Hayri Aka ile PTT AŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kenan Bozgeyik tarafından imzalandığı bildirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Müsteşar Aka, PTT AŞ'nin çok güzel bir mobil uygulama geliştirdiğini belirterek, "Biz, araç muayene sistemlerine girdiği zamanlarda araçların kilometrelerini kaydediyoruz. Dolayısıyla en güvenilir, hile yapılmamış, doğru bilgiler bu sistem üzerinde kayıtlı bulunuyor. Biz bu bilgileri PTT üzerinden vatandaşın hizmetine sunacağız." ifadelerini kullandı.

PTT AŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kenan Bozgeyik ise bakanlığın topladığı verileri yapılan protokol çerçevesinde vatandaşların hizmetine sunacaklarını bildirdi.

Karayolu Düzenleme Genel Müdürü Saim İlçioğlu da yapılan protokolün başlangıç olduğunu Bakanlık ile PTT arasında bu tür iş birliklerin gelecek süreçte de devam edeceğini belirtti.

 Protokole göre, ikinci el araç alacak vatandaşlar kilometre ve araç muayene bilgilerini artık PTT mobil uygulamaları üzerinden öğrenebilecek. Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü tarafından PTT ile paylaşılacak veriler, kurumun mobil uygulamalarına plaka veya şase numarası girilerek edinilebilecek.

YORUMLAR 22
  • yüz yılda bir 6 yıl önce Şikayet Et
    Hapı yuttuk,PTT sistemi eski zaman devlet sistemiyle çalışıyor.
    Cevapla
  • fahri 6 yıl önce Şikayet Et
    hiç yoktan iyi ama yetersiz. kaza ve haciz bilgileride görülmeli
    Cevapla
  • yakup 6 yıl önce Şikayet Et
    uygulmayıda kesin ücretli yaparlar
    Cevapla
  • guest 6 yıl önce Şikayet Et
    akaryakıt firmalarıyla ortak bir sistem kurulsun. Her yakıt alındığında km bilgisi zorunlu olsun. Bak bakalım neler oluyor. Ama gerek yok yapmayın 10 günde bir akaryakıta zam yapın daha mantıklı. Benzin 6 tl olmalı. Ucuza benzin istemiyoruz. :S
    Cevapla
  • caner 6 yıl önce Şikayet Et
    Kardeş artık akaryakıt fiyatlarından dolayı istasyona gidemiyoruz :) en iyisi arabayı kapının önünde bekletmek. İki yılda bir muayeneye sokarız yeter. Kmde değişmez:)
    Cevapla
  • Murat 6 yıl önce Şikayet Et
    PTT mobil uygulamasının kullanılması için ipç yani internet şifresi alınması lazım onun içinde hesap açılması gerekir. Hesap açıldıktan 1 ay sonra kart basılıyor ve kart basılması PTT mevzuatına göre şifre verilemez. Bu zaman zarfında araç 10 kere satılır.
    Cevapla
  • Allahalla 6 yıl önce Şikayet Et
    Sen herşeyi ayarlamışsın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle