Fındık atığından gübre üretimi

Ordu Büyükşehir Belediyesi, katı atık ayrıştırma tesislerinde fındık ışkınlarından ve kapsüllerinden gübre üretecek.

Fındık atığından gübre üretimi
Fındık atığından gübre üretimi
GİRİŞ 11.11.2017 14:17 GÜNCELLEME 11.11.2017 14:17

Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Enver Yılmaz, belediyeye ait katı atık ayrıştırma tesislerinde fındık dalları ve ışkınlarından gübre üreterek ekonomiye katkı sağlayacaklarını söyledi.

Yılmaz, Altınordu ilçesine bağlı Karapınar Mahallesi'ndeki Ordu Büyükşehir Belediyesi Katı Atık Ayrıştırma Tesislerinde incelemelerde bulundu.

Kentte çöplerin bertaraf edilmesi noktasında büyük bir çalışma başlattıklarını belirten Yılmaz, ilçeleri çöp yığınlarından kurtardıklarını vurguladı.

ARTIK İLİMİZDE ÇÖP SORUNU KALMADI

Yılmaz, çöplerin ilçelerde genellikle en güzel yerlere döküldüğünü ifade ederek, şunları kaydetti:

"Yeni kurduğumuz tesislerle hem çöpün bertarafını sağlıyoruz hem de Ünye Çimento ile yaptığımız anlaşmayla çöpten para kazanan bir kurum haline geldik. Artık güzel ilimizin hiçbir yerinde çöp sorunu kalmadı.

EKONOMİYE KATKIDA BULUNACAKLAR

Belediyemize ait katı atık ayrıştırma tesislerinde fındık ışkınları ve kapsüllerinden gübre üreterek ekonomiye katkı sağlayacağız. Fındık bahçelerinde yapılan iyileştirmenin ardından ortaya çıkan ışkınlar ile patozda oluşan kapsüller derelerimizi kirletiyor. Ayrıca bunlar büz ve menfezlerin de tıkanmasına neden oluyor. Bu uygulama sayesinde güzel Ordu'muzun derelerini de kirlenmekten kurtaracağız. Hem ekonomiye katkı sağlayacağız hem de çevre kirliliğini önlemiş olacağız."

KAYNAK: AA