Bitcoin yeniden yükselişe geçti, kaç TL oldu? Bitcoin nasıl alınır?

2017 yılının başından beri yükselişini sürdüren bitcoin gündemden düşmüyor. Son zamanlarda altından çok daha meşhur olan dijital yatırım aracı bitcoin nedir? Bitcoin nasıl alınır, nasıl satılır? Bitcoin kaç TL oldu? İşte, bitcoin hakkında bilinmeyen ve merak edilenler...

Bitcoin yeniden yükselişe geçti, kaç TL oldu? Bitcoin nasıl alınır?
Bitcoin yeniden yükselişe geçti, kaç TL oldu? Bitcoin nasıl alınır?
GİRİŞ 19.02.2018 14:42 GÜNCELLEME 19.02.2018 14:43
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Popülaritesi kadar, güvenilirliği konusunda da kafa karıştıran bitcoin nasıl alınır? Dijital para birimi olarak adlandırılan bitcoin nereden alınır, nasıl satılır? Bitcoin ile ticaret yapılır mı? Bitcoin'in nakit para olarak karşılığı var mıdır? Bunu bir yatırım aracı olarak kullananların yüzde yüzün üzerinde kar elde ettikleri bitcoin ne kadar güvenilirdir? 19 Şubat 2018 itibariyle güncel bitcoin fiyatı kaç TL?

BİTCOİN NEDİR?

 

2008 yılında hayatımıza giren bitcoin bütün dünyada kabul gören bir yatırım aracıdır. Sanal, dijital para birimi vs. diye de anılan bitcoin 10 yıl önce Satoshi Nakamato takma adın kullanan ve Avustralyalı olduğu öğrenilen Craig Wright tarafından ortaya atılmıştır. Deneysel olarak başlayan çalışma gün geçtikçe büyümüş ve şuan döviz kurlarıyla yarışır duruma gelmiştir.

Kullanıcı sayısı milyonlara ulaşan bitcoin dijital para birimidir ancak fiziksel bir karşılığı yoktur. Bitcoin ile internet alışverişi yapılabilir ürettiğiniz coinleri çeşitli exchange sitelerinde Türk lirasına ve çeşitli ülkelerin para birimlerine çevrilebilir. Yine, farklı ürünler Bitcoin ile takas edilerek ticaret yapılabilir.

BİTCOİN NASIL ALINIR?

Parasal işlemlerin banklar üzerinden yapılmasına karşın bitcoin elle tutulur bir para değildir ve internet üzerinden alınır, satılır. İlk zamanlarında internet ve teknoloji meraklılrının ve kabiliyetin konuştuğu bitcoin konusunda, artık birçok kişi hakim olmuş durumda. Yeni geliştirilen güvenlik sistemleriyle bitcoin almak ve satmak eskisinden daha güvenilir hale geldi. Peki, bitcoin almak için ne yapmak gerekiyor.

bitcoin nasıl alınır

Bitcoin almak için bu adımları izlemelisiniz;

- İlk önce yapmanız gereken "wallet" adı verilen çevrimiçi cüzdanı edinmek. Banka hesabı olarak düşünülmesi gereken bu cüzdanı almanızın sebebi, bitcoinlerinizi burada biriktirmenizdir. 

-Edindiğiniz çevrimiçi wallet (cüzdan) veya web tabanlı wallet  güvenlik korumaları sizin tercih edeceğiniz düzeylerde koruma sağlayan herhangi bir program olabilir. Tamamen size kalan bu bölümde güvendiğiniz bir uygulamayı seçmeniz gerekiyor. Ayrıca bazı platformlarda bitcoin yanında, eteryum ve litecoin gibi sanal paraların ticaretini de yapabilirsiniz. 

-Wallet hesabının oluşturulmasının ardından, banka hesabınızla wallet arasında bağlantı kurup, daha sonra hesap aktivasyonu için cüzi bir ücret transfer etmeniz gerekmektedir. 

-Dünyada olduğu gibi Türkiye'de de popülerliği artan bitcoin için, hizmet veren platformlar bulunmaktadır. Bitcoin almak için yapmanız gereken, bu sistemlerden birine üye olmak ve daha sonra almak istediğiniz BTC (bitcoin) miktarı kadar TL’yi hesabınıza transfer etmenizdir. 

-Yurtiçinde oluşturacağınız hesapla yurtdışından oluşturduğunuz hesap ücreti arasında bir fark vardır. Yurtdışı hesapları daha fazla ücret talep ederken bunun yanında işlem gecikmelerine maruz kalmanız kaçınılmaz olacaktır.

19 ŞUBAT PAZARTESİ BİTCOİN KAÇ TL? 

19 Şubat BTC (Bitcoin) TL değeri; 

YORUMLAR 18
  • Azim 6 yıl önce Şikayet Et
    Saadet zincirinin farkli versiyonu. Kolay para nerde ise sonunda da. Çok fena kayıp var demektir. Bu işin kurbanları. Her zamanki gibi kolay para peşinde koşanlar olacak. Bu işi en iyi bilen millet olarak . Bankerler. Yüksek faiz veren bankalar. Saadet Zincirleri. Bunların ortak noktaları. Önce ağzınıza bal calmak. Sonra soyup soğana çevirmek.
    Cevapla
  • hasan 6 yıl önce Şikayet Et
    bizde ilk olarak saadet zinciri diye haberlerse duyduğumuzda kulak vermedik.araştırdık ve baktık ki.kolaylık fırsat eşitliği güvenilirlik imkan değişime gelişime açık dünyayı daha iyi bir noktaya taşıyacak teknoloji olduğunu farkettik.
    Cevapla
  • murat 6 yıl önce Şikayet Et
    bir gün gelecek çok can yakacak..çok...
    Cevapla
  • Salih 6 yıl önce Şikayet Et
    milleti boyle saçma şeylere alisyirmayin
    Cevapla
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Biz millet olarak is isten gectikten sonra birseylere dahil oluruz. Halbuki bir yeniligi devletin tum kurumlarinin kendi acisindan ele alip degerlendirmesi lazim. Yeni bir finans sistemi olusuyor ve biz bunu sadece izliyoruz. Mesela diyanet kendi acisindan oturup baksa bu caiz midir degil midir tum yonleriyle ele alsa... Ama nerdeee...! Adamlar bir paranin para olabilmesi icin arkasinda devlet otoritesi olmasi lazim geldiginden bitcoin para degildir alinmasi uygun degildir diye fetva veriyor. Ulan oyleyse bu bitcoin para degilse maldir. Bunu ozaman mal ticareti diye dusunup alinip satilmasi caiz olmaz mi? Oturup adam bir dijital ilmihal rehberi hazirlasalar bunu da bizmi soyleyecegiz
    Cevapla
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Biz millet olarak is isten gectikten sonra birseylere dahil oluruz. Halbuki bir yeniligi devletin tum kurumlarinin kendi acisindan ele alip degerlendirmesi lazim. Yeni bir finans sistemi olusuyor ve biz bunu sadece izliyoruz. Mesela diyanet kendi acisindan oturup baksa bu caiz midir degil midir tum yonleriyle ele alsa... Ama nerdeee...! Adamlar bir paranin para olabilmesi icin arkasinda devlet otoritesi olmasi lazim geldiginden bitcoin para degildir alinmasi uygun degildir diye fetva veriyor. Ulan oyleyse bu bitcoin para degilse maldir. Bunu ozaman mal ticareti diye dusunup a
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle