Meslek liseliye kısa dönem askerlik önerisi

Sanayide ara eleman ihtiyacını meslek lisesi mezunları ile karşılanmasını sağlamak için bir dizi adım atan hükümete bir öneri de sanayiciden geldi.

Meslek liseliye kısa dönem askerlik önerisi
Meslek liseliye kısa dönem askerlik önerisi
GİRİŞ 08.11.2017 11:01 GÜNCELLEME 08.11.2017 11:01
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı organize sanayi bölgelerinde 300 adet teknik kolej kurulmasıyla ilgili adımları atmıştı. Sanayiciler, bu alanda mesleki eğitimin teşvik edilmesi için kısa dönem askerlik uygulaması gibi birçok kolaylığın getirilmesini istiyor.

ÇALIŞMAYI CAZİP HALE GETİRMEK GEREK

OSTİM Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı (OSİAD) Ahmet Kurt, Yeni Şafak'a açıklamalarda bulundu. Kurt, meslek lisesi mezunlarının aldıkları eğitimlerinin avantajlarının uzun süreli kalıcı olmasının önemli olduğunu söyledi. Bu kapsamda sanayide çalışmanın cazip hale getirilmesine yönelik adımların atılması gerektiğini anlatan Kurt, meslek lisesi mezunlarının kısa dönem askerlik yapabilecekleri bir düzenleme yapılabileceğini kaydetti. Kurt bu düzenlemenin meslek liselerine talebi artıracağını kaydetti. Bu konuda kanun teklifi hazırladıklarını da anlatan Kurt, çalışma hakkında bilgi verdi. Kurt, projenin düzenli işleyebilmesi için hazırladıkları planlamada öğrencinin meslek lisesinden mezun olduğu alanda en az 5 yıl sanayide çalışma şartının bulunduğunu anlattı.

İŞ KURUP PATRON OLABİLİR

Kurt, bu çalışma şartlarını yerine getiren meslek lisesi mezunlarının kısa dönem askerlik yapabileceğini öngördüklerini kaydetti Askerlikle ilgili bir karar alması halinde meslek liselerine önemli ilgi olacağını kaydeden Kurt, sanayinin ve sanayicinin ara eleman sıkıntısının ciddi şekilde uzun vadede sona ereceğini dile getirdi.

 

İŞ KURUP PATRON OLABİLİR

Düzenlemenin yapılması ile meslek lisesini bitiren kişilerin alanında sanayide çalışma imkanını daha çok bulacağını belirten Kurt, konuya ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı: “Böylece ücretli başka bir yerde çalışmayı bırakıp kendi işini kurmaları imkanı olacak. Ne kadar işveren olursa o kadar istihdam imkanı ile ülke sanayisi gelişecek” 

YORUMLAR 15
  • TOPRAK 6 yıl önce Şikayet Et
    Geleceğimiz sanayide. Savaşlar insan gücüyle değil, sanayiide üretilen silahlar gücüyle kazanılıyor. Gün bugündür. Her geçen zaman aleyhimize işliyor. Eğitimi zorunlu ve kalitesiz olmaktan çıkarıp, gönüllü ve kaliteli yapın.
    Cevapla
  • Demir Ersoy 6 yıl önce Şikayet Et
    Gerçekten çok önemli olması gerekir zaten artık profesyonel askere doğru gidiliyor neden olmasın
    Cevapla
  • memo 6 yıl önce Şikayet Et
    vergi toplamaya çalışan hükümet için büyük fırsat bedelli askerliktir,kimse vatan millet sakarya edebiyatı yapmasın,adam versin parasını hiç olmazsa parasıyla memlekete katkıda bulunsun.
    Cevapla
  • halk 6 yıl önce Şikayet Et
    mesleki liseler artmali ülkemizde
    Cevapla
  • karşıyım 6 yıl önce Şikayet Et
    Etrafımız ateş çemberi iken ideolojik planlarla bedelli askerlik isteyenler düşmanımdır.Kişinin kendi işini kurması parayla ilgilidir askerlikle değil.Askerlik yaptıktan sonra da işini kurabilir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle