S&P'den Türkiye için kredi notu açıklaması

Standard & Poor's, Türkiye'nin yabancı para cinsinden kredi notunu BB, yerli para cinsinden notunu BB olarak teyit ederken, ülkenin not görünümünün 'negatif' olduğunu bildirdi.

S&P'den Türkiye için kredi notu açıklaması
S&P'den Türkiye için kredi notu açıklaması
GİRİŞ 04.11.2017 00:32 GÜNCELLEME 04.11.2017 10:44
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P), Türkiye'nin kredi notunu ve görünümünü koruduğunu duyurdu.

S&P'den yapılan açıklamada, Türkiye'nin yabancı para cinsinden kredi notu "BB", yerli para cinsinden notu da "BB+" seviyesinde teyit edilirken, ülkenin not görünümünün "negatif" olduğu bildirildi.

"ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMDE NOT YÜKSELEBİLİR"

Geçen senenin temmuz ayındaki darbe girişimine rağmen, Türkiye ekonomisinin güçlü mali hareketiyle darbe girişimine olumlu tepki verdiğinin vurgulandığı açıklamada, enflasyon baskılarının yatışması durumunda Türkiye'nin görünümünün "durağana" revize edilebileceğinin altı çizildi.

ENFLASYON VE DÖVİZ UYARISI

Öte yandan, açıklamada, Türkiye'de para politikalarının enflasyon ve döviz baskılarını durdurmakta yetersiz kalması durumunda, ülkenin ekonomik ve finansal istikrar gücünü kaybedebileceği hakkında uyarıda bulunuldu.

Özel sektörde ABD dolarının yaygın kullanılmasının zayıf Türk Lirası'nın ekonomiye olan faydasını sınırlandırdığına dikkat çekilen açıklamada, 2017'nin ilk yarısında Türkiye'de yatırımların hızla arttığı, bu yatırımların çoğunun kamu inşaat alanında kaydedildiği belirtildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 36
  • Şevket Yıldız 6 yıl önce Şikayet Et
    Biz sizin pozitifinizide biliriz.2001 de herşey pozitifti,bir gecede koskoca devlet battı.Yunanistandada herşey pozitifti ne oldu onlarda battı.Bunların negatifinden korkmayın,asıl pozitif derlerse tehlike var demektir.Dolardaki yükselişse kerizleri avlamak için yapılıyor,önce yükseltip sonra yere çakacaklar.Çünkü doların asıl değeri tuvalet kağıdı kadar bile etmez.
    Cevapla
  • vatanperver 6 yıl önce Şikayet Et
    bizim bu NATO prangasından kurtulmamız lazım Türkiye’yi tökezleten hep bu NATO oldu ..
    Cevapla
  • Amedli 6 yıl önce Şikayet Et
    Hep not bahanesiyle ülkeyi işgal edeceklerini sanıyorlar.geç bunları.ben size bir not verecem
    Cevapla
  • Kemal 6 yıl önce Şikayet Et
    Gaza gelmeyin millet, sakin olun, yangın çıkartmaya çalışıyorlar, sizde su dökün,benzin değil, Türk,lira kullanır, burası Abd mi,eyaleti mi değil, ozaman Türk Türklüğünü göstermeli, öyle laf salatası ile milliyetçilik olmuyor, dolar gider hırsızın cebine dolar...
    Cevapla
  • soru 6 yıl önce Şikayet Et
    Haberin son paragrafını oku. Kendi paranızı kullanın diyerek mi yangın çıkarmaya çalışıyor sp?
    Cevapla
  • Kemal 6 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim batıdan medet umacaksanız yüzünüzü batiya döneceksiniz. Hem rusya hem abd ile aynı anda iş yapılmaz, oyunun kuralı bu. Doğuda ne o kadar para birikimi ne de kurulu işleyen bir düzen var, esas sorun bu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle