Milyonlarca kişi yeniden kullanacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İstanbul’daki banliyö tren hattı çalışmalarının 24 saat aralıksız sürdüğünü ifade ederek tarih verdi.

GİRİŞ 02.11.2017 16:09 GÜNCELLEME 02.11.2017 16:09
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

 Bakan Ahmet Arslan, “ 2018 sonuna kalmadan sistemin tamamını bitireceğiz. Her iki yakayı da Halkalı’dan Gebze’ye birbiri ile entegre edeceğiz. Banliyö sistemlerini metro standardına döndürülmesi Gebze’den Halkalı’ya kadar Marmaray kalitesinde ve Marmaray’ın araçları ile taşımacılık yapmak adına gecemizi gündüzümüze katıyoruz. 2018 sonuna kalmadan sistemin tamamını bitireceğiz. Her iki yakayı da Halkalı’dan Gebze’ye birbiri ile entegre edeceğiz” dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, yaptığı konuşmada Ak Parti döneminde ulaşım konusunda önemli atılımlar ve planlamalar olduğunu ifade ederek, “Yol güvenliği sağlamak, taşımacılıkta konforu artırmak, insanımızın hayatını kolaylaştırmak adına çalışmalar yapmak adına bölünmüş yollar gerekiyordu. Nitekim 6 bin 101 kilometre bölünmüş yolu bugün 25 bin 700 kilometre üzerine çıkarmış durumdayız. Sadece bölünmüş yol yapmak yetmez dedik sıcak asfalt da yaptık. Nitekim ülkemizin sahip olduğu sıcak asfalt yolu 22 bin 500 kilometrelere getirmiş durumdayız. Bunun yanı sıra 80 yılda 50 kilometre tünel yapan bir ülkeden 15 yılda 370 kilometre üzerinde tünel yapıp bugün yaklaşık 422 kilometre tünele sahip olan bir ülke olduk” diye konuştu.

“8 AYDA GÜNDE 3 BİN 700 ARAÇ TRAFİĞE ÇIKMIŞ”

Limanlar ve deniz taşımacılığı durumuna da değinen Arslan, 3 tarafı limanlarla çevrili bir ülkede konuşuyor isek özellikle deniz aşırı ülkelere yük taşımacılığında şöyle bir avantajınız var. Limanınızdan yükü gemiye yüklediniz dünyanın neresinde olursa olsun yükü gönderdiğiniz limanın olduğu ülke sanki sizin komşunuzmuş gibi yükü gönderebilme şansınız var. Limanlar konusunda çok ciddi mesafeler aldık. Yılda yaklaşık 200 milyon ton yük varken bugün yaklaşık 500 milyon ton yük olan bir ülkeye geldik” dedi.

1 yıl içerisinde trafiğe çıkan araç rakamlarını da veren Bakan Arslan, “Ülkemizde bu sene içerisinde 8 ayda 773 bin araç dışarı çıkmış günde ortalama 3 bin 700 araç anlamına geliyor. Bu kadar çok aracın trafiğe çıktığı bir ortamda elbette hem çözüm üretmek durumundayız hem de toplu taşımayı teşvik etmek durumdayız. Zamandan tasarruf, akaryakıttan tasarruf anlamında, karbondioksit salınımlarını azaltmak anlamında bunu teşvik etmek durumdayız. Nitekim İBB Başkanlığımızın yaptığı bu” şeklinde konuşu.

YORUMLAR 8
  • ıslık 6 yıl önce Şikayet Et
    banliö hattı baya gecikti 2015 lerde bitecekti neyse şimdi önerim şu 3. havalimanj-halkalı metrosu yapılsın ki. adam 3. havalimanına indiğinde gebzeye kadar raylı sistemi kullanabilsin
    Cevapla
  • Burak 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah belasını vermesin şu toplu taşımanın öğrenciyim artık ahlaksız sapıklardan bana gına geldi bayan kardeslerjmiz napsın. Önce bir idam yasası cıkartın hele.
    Cevapla
  • memur 6 yıl önce Şikayet Et
    söylemesi güzel de toplu taşıma fiyatlarını bilen var mı? (2.60 tl ) indi-bindi fiyatı. önce kafanızı iki elinizin arasına koyun sonra düşünün toplu taşımayı kullanınderken
    Cevapla
  • velid bingazi 6 yıl önce Şikayet Et
    Şu senelerdir bitmeyen banliyo hattımı...
    Cevapla
  • serdar 6 yıl önce Şikayet Et
    Limanlardaki yıllık yük geçişini 200milyon tondan 500milyon tona çıkardık diyorsunuz ama Türkiye'nin kendisine ait kamu malı olarak bir tane limanı kaldı mı?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle