Kurtulmuş Türkiye'nin yeni hamlesini açıkladı

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, "Dünyada fevkalade yoğun devam eden bir İslam karşıtlığı ve Türkiye düşmanlığı var" dedi ve turizmde yeni stratejiyi açıkladı.

Kurtulmuş Türkiye'nin yeni hamlesini açıkladı
Kurtulmuş Türkiye'nin yeni hamlesini açıkladı
GİRİŞ 02.11.2017 10:54 GÜNCELLEME 02.11.2017 10:54
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Yeni turizm hamlesini açıklayan Kültür ve Turizm Bakanı Kurtulmuş, "Çin, Hindistan, Güney Kore, Japonya, Endonezya, Malezya gibi Uzakdoğu ülkelerine açılmayı hedefliyoruz. O kapıları açacağız. Öyle 10 binlerle falan değil milyonlarla ifade edilen turisti inşallah Türkiye'ye getirme imkanımız olacak" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş'un konuşmalarından satır başları;

Dünya ekonomisi yılda yüzde 2,5  büyüyor, turizm sektörü yüzde 3,1 büyüyor. Önümüzdeki on yıl, bugünkü veriler göz  önünde bulundurulursa, turizm sektörü 3,9 büyüyecek. Dünyadaki gayri safi milli  hasıla içindeki payı yüzde 10'lardan 11,4'e çıkacak. Türkiye bu büyüyen gelişen  muazzam pastadan pay alması en mümkün olan ülkelerden birisi. Şu anda dünya  altıncısıyız. Ama bu bize yetmez. Türkiye 10 yıl içerisinde il üçe girebilecek  bir performansı ortaya koyabilir.Uzak Doğu, turizm bakımından  şimdiye kadar ihmal edilmiş bir alandı. Çünkü her türlü zorluğa rağmen, ilk dokuz  ayda 4 milyonun üstünde Rus turist gelmiş, 3 milyona yakın Alman turist gelmiş.  Bu şu demek değil; Asya'ya açılıyoruz diye geleneksel pazarlarımızı ihmal edecek  değiliz. Oradaki gücümüzü de artırmaya devam edeceğiz ama Türkiye'nin yeni  kapıları açması lazım.

Çin, Hindistan, Güney Kore, Japonya,  Endonezya, Malezya gibi Uzakdoğu ülkelerine açılmayı hedefliyoruz. Aşağı yukarı bunları  topladığımız zaman dünya nüfusunun yarısı. Buralarda, Hindistan'da 350 milyon  orta sınıf var, muazzam bir güç, yeni zenginleşmiş, her türlü alım potansiyeli  olan. Çin'de 300 milyonu aşkın bir orta sınıftan bahsediliyor. Dolayısıyla bütün  bu ülkelerle ilişkilerimizi artıracağız. O kapıları tıklayacağız, o kapıları  açacağız. Öyle 10 binlerle falan değil milyonlarla ifade edilen turisti inşallah Türkiye'ye getirme imkanımız olacak. 

DÜNYADA TÜRKİYE DÜŞMANLIĞI VAR

Dünyada fevkalade yoğun devam eden bir İslam karşıtlığı ve Türkiye düşmanlığı var. Yani 'Türkiye'ye gitmeyin, Türkiye tehlikelidir' diye Türkiye turizmini de doğrudan etkileyecek yanlış, olumsuz algılar yapılmaya çalışılıyor. Biz, İslam karşıtlığı ve Türkiye düşmanlığına karşı kültürümüzü ve turizmimizi yumuşak gücün iki önemli enstrümanı olarak kullanacağız ve inşallah Türkiye hakkında çok daha olumlu kanaatlerin oluşmasını da sağlayacağız.

FETÖ İADESİ İÇİN TALEP TEKRARLANACAK

Başbakan Yıldırım'ın New York ve Washington'da planlanan temasları vize meselesinin çözümüne ilişkin adımlar atılabileceğini ümit ediyorum. Vize meselesi geçici ve anlamsız bir şeydir ama FETO'nun orada ikamet etmesi, kalıcı ve gerçekten bizim için çok önemli bir konudur. Sayın Başbakanımız da bu ziyaretinde artık Başbakan seviyesinde resmen FETÖ'nün iadesiyle ilgili talebini tekrarlayacaktır. Bu, bizim için önemli bir nokta, Amerika-Türkiye ilişkilerinin sıhhatli bir şekilde devam etmesi açısından son derece önemli bir nokta.

ABD'DEKİ TERÖR SALDIRISI 

Terörün desteklenmesini sağlayan anlayış bitirilmediği takdirde, burada samimi bir uluslararası diyalog oluşturulmadığı takdirde terörü önlemek son derece zordur. Herkes lamı cimi olmadan vekalet savaşlarından elini çekecek. Hiçbir teröristten hiçbir ülkeye fayda gelmez.

Terör uluslararasılaşmıştır, hedefleri ve kaynakları bakımından. Hedefleri bakımından Amerika'da da bir terör saldırısı olabiliyor, birkaç gün evvelinde Somali'de de terör saldırısı oldu. Hiçbir yer güvenli değil. Dünyanın en güvenli, en rahat şehri neresi diyorsanız, orası da terörün muhatabıdır.

YORUMLAR 10
  • Konya 6 yıl önce Şikayet Et
    Devrim arabaları; imkanların kısıtlı olmasına rağmen 120 gün gibi bir sürede tamamlanırken, bu nasıl bir araba ki kaç yıldır, tamamlanamıyor. Gereksiz bürokrasi gömleğini bir türlü üstümüzden atamıyoruz.
    Cevapla
  • Konya 6 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Cumhurbaşkanım, daha öncede dediğimiz gibi, "filmin fragmanı artık bizi yordu, artık bir an önce filmi görmek istiyoruz."
    Cevapla
  • vatansever 6 yıl önce Şikayet Et
    o kadar şirkete el konduki seneler geçti sonları muamma kağnı bile bizden hızlı bu nasıl bir zihniyet çözün artık şu kozaların durumunu can güvenliği yok tamamda malımızadamı güvenemeyeceğiz artık
    Cevapla
  • gokhan 6 yıl önce Şikayet Et
    dünyada niye türkiye düşmanlığı var ki? ona bu eyyy eyyy eyy dedik diye mi ? güldürmeyin bizi
    Cevapla
  • murat 6 yıl önce Şikayet Et
    Bunun nasil olacagini da anlatsa bu sekilde sadece temenni olmus
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle