3 Kasım'a dikkat! Türkiye için kritik gün

Kredi derecelendirme kuruluşu Standard and Poors 3 Kasım'da Türkiye'nin kredi notu ve görünümünü açıklayacak.

3 Kasım'a dikkat! Türkiye için kritik gün
3 Kasım'a dikkat! Türkiye için kritik gün
GİRİŞ 30.10.2017 19:00 GÜNCELLEME 30.10.2017 19:38
Bu Habere 49 Yorum Yapılmış

Haber7.com

Türkiye'nin her kritik hamlesi sonrası devreye girerek Türkiye'ye operasyon yapmaya kalkan kredi derecelendirme kuruluşu S&P Türkiye hakkındaki yeni kararını açıklayacak.

Özellikle 15 Temmuz sonrası Türkiye ekonomisinin dimdik durmasına rağmen ardı ardına nefatif açıklamalar yaparak Türkiye'ye diz çöktürmek isteyen bu kuruluşlara atılan karşı adımlarla bu zamana kadar gerekli cevaplar verildi.

YENİ BİR OPERASYON MI YAPACAKLAR?

AB ülkeleri ve ABD ile yaşanan gerilim sonrası Türkiye'ye karşı başlatılan ekonomik yaptırım ve savunma sanayi ambargoları sonrası 3 Kasım'da Türkiye'nin kredi notu ve görünümünü açıklayacak Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard and Poors, Türkiye'ye karşı yeni operasyona imza atabilir.

HER ŞEYE RAĞMEN EKSİ DE TUTACAKLAR

S&P'nin tüm olumlu verilere rağmen Türkiye'nin 'BB' olan notunu sabit tutarak görünümü de negatifte tutacağı tahmin ediliyor. Hatırlanacağı gibi Türkiye ekonomisi ikinci çeyrekte yüzde 5,1 gibi bir büyüme kaydetmişti.

DAHA ÖNCE YAPMIŞTI

S&P daha önce de tüm pozitif göstergelere rağmen Türkiye'nin not görünümünü durağandan negatife çekerek büyük tepki toplamıştı. 

YORUMLAR 49
  • Reise selam 6 yıl önce Şikayet Et
    Onlar ne derse desin, yolda bizim yolcu da bizim. Yeterki inandığımız değerlere sahip çıkalım. Diğerleri eski yazının dörtü gibi el pençe divan duracaktır. Yılmak, yılgınlık asla yok. Koşar adım yola DEVAM
    Cevapla
  • murad 6 yıl önce Şikayet Et
    demek ki kasımın 5'i dolar düşecek (millet yükselir diye alım yapanlar, sunni yükselişin srdından elinden çıkaracak) vah zavallı saflara
    Cevapla
  • belde 6 yıl önce Şikayet Et
    bu derecelendirme kuruluşlarına ülkemizde kim itibar ediyorsa onlardan şüphe etmek gerek. sormak gerek ne menfaatiniz var bunlardan. özellikle ekonomist yazar ve çizerler için. ortada bir gerçek var, bu ülke başta ekonomi olmak üzere savunma, sağlık ve en önemlisi de eğitimde bağımsız olmaya gidiyor, olacak da inşaallah.
    Cevapla
  • Milli servet 6 yıl önce Şikayet Et
    Yerli malı türkün malı bırakın cavurun malını yalvarsınlar alın diye malımızı...
    Cevapla
  • misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    türkiye hemen türk lirasinin degerini koruma ve sabit tutma kanunu cikarmaliki en ufak bir seyden dolar karsinda etkilenmesin,ikinci bir sebep bakiyorumda türk tv lerinde reklamlarin yarisindan fazlasi avro euro ile reklam alisveris yapiyorlar,biran önce bu rezillige son verilmeli.
    Cevapla
  • misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    sorucu,,o zamanda kanunlar uygulanmadigi icin paramiz pula döndü,bugün durum pek farkli degil.
    Cevapla
  • diğer soru 6 yıl önce Şikayet Et
    Peki o kanun yürürlükte olduğu dönemde iken 80lerden 2000lere kadar olan ekonomik krizleri nasıl açıklıyorsun? Bugün yayınlanan haberlerden yurt dışı tiracaret açığı verileri ile paranın değer kazanıp kaybetme ilişkisini araştır sonra kanunlar hakkında yorum yap.
    Cevapla
  • misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    sorucu. böyle kanunlarin hala bazi devletlerde oldugunu hatta eskiden türkiyede oldugunu bilseydin bu soroyu sormazdin.
    Cevapla
  • soru 6 yıl önce Şikayet Et
    Dünyada kimsenin aklına gelmeyeni fark etmişsin. Paranın değeri kanun ile mi korunuyor?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle