Somali'den Türkiye'deki iş adamlarına çağrı

Somali Başbakanı Khayre, Somali'nin Türkiye ile uzun vadeli stratejik partner olduğunu belirterek, "Hemen her alanda yatırım ihtiyacımız var" dedi.

Somali'den Türkiye'deki iş adamlarına çağrı
Somali'den Türkiye'deki iş adamlarına çağrı
GİRİŞ 28.10.2017 12:05 GÜNCELLEME 28.10.2017 13:18
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Somali Başbakanı Hassan Ali Khayre, Somali'nin Türkiye ile uzun vadeli stratejik partner olduğunu belirterek, "Ülkede enerji, sağlık, altyapı öncelikli olmak üzere, hemen her alanda yatırım ihtiyacımız var." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye Müteahhitler Birliğinden (TMB) yapılan yazılı açıklamaya göre, Hassan Ali Khayre ve beraberindeki heyet, TMB Başkanı ve DEİK Başkan Yardımcısı Mithat Yenigün'ü ziyaret etti.

Ziyaret kapsamında, Yenigün başkanlığında, Türkiyeli müteahhitlik firmaları ve diğer özel sektör temsilcilerinin katılımıyla çalışma yemeği düzenlendi.

Açıklamada, Türkiye ile Somali arasındaki ticari, ekonomik ilişkiler değerlendirilerek, önümüzdeki dönemde mevcut ilişkilerin geliştirilmesi, müteahhitlik sektöründe kurulabilecek iş birliklerin ve atılabilecek adımların ele alındığı bildirildi.

Somali ve Türkiye'nin uzun vadeli stratejik partner olduğunu vurgulayan Khayre, ülkede enerji, sağlık, altyapı öncelikli olmak üzere hemen her alanda yatırım ihtiyacının bulunduğunu aktardı.

DESTEK VERMEYİ HAZIRLAR

"Somali'ye yatırım yapmak için en uygun zaman." ifadesini kullanan Khayre, her türlü desteği vermeye hazır bulundukları Türkiyeli firmaları ve iş adamlarını Somali'ye yatırım yapmaya davet etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • Adalet 6 yıl önce Şikayet Et
    Evet İşadamlarımızın dost ülke sonaliye yatırım yaparak destek vermelerini bekliyoruz.Onlar bizim katdeşimizdir.Bu zor günlerinde onlara dastek çıkanlardan ALLAH Razı olsun.İşleri bereketli olsun.
    Cevapla
  • bulent 6 yıl önce Şikayet Et
    zengin işadamları gerekirse kar amacı gutmeden somaliye sahip çıkmalı
    Cevapla
  • Turkiyeli 6 yıl önce Şikayet Et
    Sirketler her yerde dogru durust eleman ariyor.Somalide yatirim yapmak mantik isi,Somali insani gibi adam Afrikada zor bulunur.
    Cevapla