Yersiz ödemeye yeni düzen

Vatandaşlara haksız ödenen maaşlarda hatayı SGK personeli yaparsa 24 ay faiz alınmıyor. Torba yasayla işsizlik maaşında da yersiz ödemeye “ayın 5’i” formülü ile önlem getirildi

Yersiz ödemeye yeni düzen
Yersiz ödemeye yeni düzen
GİRİŞ 28.10.2017 08:58 GÜNCELLEME 28.10.2017 09:06
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun ödediği bazı ücret ve emekli maaşı gibi ödeneklerde zaman zaman 'yersiz ödeme' durumu ortaya çıkıyor. Birçok vatandaş yıllarca emekli maaşı aldıktan sonra aslında bu maaşı hak etmediği ortaya çıkıyor ve ödenen paralar faiziyle geri isteniyor. Bu durumlar için Sosyal Güvenlik Kurumu bir genelge yayımlayarak konuya açıklık getirdi. 'Yersiz Ödemelerin Tahsili konu başlıklı genelgede kurumun yaptığı hatalı işlemlerde 24 aylık faizsiz uygulamaya da yer verildi.

İlgili bölümde, "Kurum çalışanlarının kasıtlı veya kusurlu davranışı, ihmali, dikkatsizliği ve bilgisizliği gibi sebeplerden kaynaklanan hatalı işlemin tespit tarihinden geriye doğru en fazla 5 yıllık sürede yapılan ödemeler toplamı, ilgiliye tebliğ edildiği tarihten itibaren 24 ay içinde yapılacak ödemelerde faizsiz, 24 aylık sürenin dolduğu tarihten sonra ise bu süre sonundan itibaren hesaplanacak kanunu faizi ile birlikte geri alınır" denildi. Dolayısıyla kurum çalışanlarının hataları dolayısıyla ortaya çıkan yersiz ödemeler en fazla 5 yıl geriye götürülebiliyor ve 24 ay boyunca faiz işletilmiyor.

KAYNAK: SABAH/ FARUK ERDEM
YORUMLAR 1
  • murat 6 yıl önce Şikayet Et
    eski faizler ne olacak.... devlet hata yapıyor vatandaş ödüyor....
    Cevapla