Şirket sorgulama ekranı! Adınıza şirket olup olmadığını öğrenin...

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı "Adıma şirket var mı?" sorusunu merak eden vatandaşlar için yeni bir uygulama geliştirdi. TC Kimlik Numarası ve kimlik bilgileri ile bakanlık tarafından oluşturulan sayfadan şirket sorgulama işlemi gerçekleştirilebiliyor. Peki, şirket sorgulama işlemi nasıl yapılır? İşte, şirket sorgulama ekranı...

Şirket sorgulama ekranı! Adınıza şirket olup olmadığını öğrenin...
Şirket sorgulama ekranı! Adınıza şirket olup olmadığını öğrenin...
GİRİŞ 13.11.2017 10:04 GÜNCELLEME 13.11.2017 10:05
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Vatandaşlar için büyük bir eziyet olan usulsüz isim kullanımı nedeniyle adlarına şirket kurma işleminin önünü almak için harekete geçen Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, şirket sorgulama ekranı geliştirdi. Evvelden bu işlem için kamu dairelerine giden vatandaşlara büyük bir kolaylık sağlanmış oldu. Şirket sorgulama ekranına kimlik bilgileriyle beraber giren vatandaşlar "Adıma şirket var mı?" sorusunun cevabını bulacaklar. 

ŞİRKET SORGULAMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

Şirket sorgulama sayfasına girdikten sonra; şirket sorgulama işlemini gerçekleştirmek için, sorgulama formuna cüzdan seri no, cüzdan no, TC kimlik no, ad ve soyad girmeniz yeterli olacaktır.

ŞİRKET SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ...

şirket sorgulama

TEK TIKLA FİRMA BİLGİLERİ SORGUSU

Kimlik bilgileriniz üzerine kayıtlı, ortağı/sahibi veya yetkilisi olduğunuz şirket/ticari işletme bilgisini görüntüleme hizmetinden faydalanmak için sorgulama formunu doğru ve eksiksiz doldurmanız gerekmektedir.

Görüntülenen hususlara ilişkin ayrıntılı bilgi için ilgili Ticaret Sicili Müdürlüğüne başvurabilirsiniz.

Anonim şirketlerde pay geçişleri tescile tabi olmadığından, bu şirket türü açısından sadece şirketin kurucu ortakları ile temsilcilerinin sorgulanabilmesi imkan dahilindedir.

YORUMLAR 2
  • Abdullah 6 yıl önce Şikayet Et
    Böyle güvenlik sorusu mu olur toplama çıkarma mı yapacağım aynen mi yazacağım orayı bir türlü aşamadım bir türlü
    Cevapla
  • filiz 6 yıl önce Şikayet Et
    Güvenlik sorusuna takıldım kaldım, bir arpa yol alamadım... her türlü denedim olmadı. nasıl kontrol edeceksem ???
    Cevapla