Güncel 'Kıdem Tazminatı' alma klavuzu! Tam ödeme alma rehberi (2018)...

Pek çok çalışan vatandaş kıdem tazminatı hususuna dair eksik veya yanlış bilgilere sahip. Örnek verilecek olursa, çalışanlar kıdem tazminatının yalnızca brüt ücretten ibaret olduğunu sanıyor. Hatta işten çıkarılınca hak ettiği tazminatı da buna göre hesaplıyor. Lakin işçi sadece bu ücreti kabul ederse eksik ödeme almış olacak.

Güncel 'Kıdem Tazminatı' alma klavuzu! Tam ödeme alma rehberi (2018)...
Güncel 'Kıdem Tazminatı' alma klavuzu! Tam ödeme alma rehberi (2018)...
GİRİŞ 15.12.2018 11:45 GÜNCELLEME 15.12.2018 11:45
Bu Habere 78 Yorum Yapılmış

Birçok çalışan kişi kıdem tazminatının brüt ücretten ibaret olduğunu sanıyor. Fakat ne yazık ki durum sandıkları şekilde işlemiyor. Çalışanlar işten isteği dışında ayrıldığı vakit hak ettiği tazminatı da buna göre hesaplayıp, ödenen tutarı kabul ediyor. Peki, kıdem tazminatınızı nasıl artıracaksınız? Örneğin; asgari ücret alan işçi bir yıl sonra işten çıkarılırsa eline 1764 TL kıdem tazminatı geçer. Tazminattan sadece Damga Vergisi kesiliyor. İşçi sadece bu ücreti kabul ederse eksik ödeme almış olur.

e-Devlet uçuş bilgileri nasıl öğrenilir? Uçuş yeri sorgulama (2018)!

 

BRÜTÜ MUTLAKA KONTROL EDİN!

Brüt maaşa nelerin dahil olduğu çok önemli. Kıdem tazminatına esas olarak alınan brüt maaş çalışanların bordrolarında belirtiliyor ve  Sosyal Güvenlik Kurumu'na ( SGK) bildiriliyor. Birçok işyeri hile yaparak gerçek maaş yerine bordrolara asgari ücret yazıyor ve  SGK'ya bunun üzerinden prim ödüyor. Bu yolla çalışanın daha az tazminat almasına neden oluyor.

2018 SGK Erken Emeklilik müjdesi! Hizmet Tespit Davası sayesinde...

kıdem

BELGELERİ MUTLAKA SAKLAYIN!

Maaşlar düşükten gösteriliyorsa, bordroda gerçek maaşınız yoksa aldığınız fazla parayı gösterir belgeleri mutlaka saklayın. Bu belgelerle arabulucuya başvurup tazminatınızı artırabilir ve gerçek maaşınız üzerinden alabilirsiniz. İşçinin ücreti ne kadar olursa olsun tazminatın yıllık tutarı 5002 lirayı aşamıyor.

kıdem

HANGİ ÖDEMELER TAZMİNATA DAHİL?

Yemek yardımı, kasa tazminatı, gıda yardımı, yakacak yardımı, Ramazan kolisi, eğitim yardımı, konut yardımı, giyecek yardımı, erzak yardımı, sosyal yardım niteliğindeki ayakkabı ya da bedeli, unvan tazminatı, aile yardımı, temettü, havlu ve sabun yardımı, taşıt yardımı, yıpranma tazminatı, nitelik zammı, sağlık yardımı, mali sorumluluk tazminatı, bayram harçlığı, sağlık sigortası, lojman tahsisi, aydınlatma, yakıt, su bedeli, teşvik primi, devamlı ödenen primler tazminat için hesaplanan brüt ücrete dahil edilir.

kıdem

YORUMLAR 78
  • emrah gökçay 5 yıl önce Şikayet Et
    merhaba ben adi emrah yaş 32 işitme engeli oldu ankara cep tel + 90 543 432 0 574 sms ulaş olan bilgi tamam teşekkür şikayet iş tazminat gerekler yok olma var ben diğer bank borç çok var ödermek şu anda var belir var ben iş ne yapti yaz yorum ve şikayet olur eski 19 ay iş adi dorate grup ankara ibni sina hastanesi temizlik ve 32 ay iş adi tab gida s t a.ş ankara beşevler popeyes örnek ben tc numara 11236265668 kontrol doğru gerek var tazminat kide çek gerek koşu bank gerek yatir var kendi iyi bak sever kaydet selam ol
    Cevapla
  • Murat tetik 5 yıl önce Şikayet Et
    kıdem tazminatı almak için illaki kuralllara uyumak gerekiyor çalışırken birikmiş kıdem tazminatı almak varken ev,taşıt, borç ödemek için bankalara müracat ediyoruz.Bence kıdem tazminatı iş verenin ve varsa sendikaların işçiyi zorunlu bağlama şeklidir NEDEN BELİRLİ DÖNEMLER KIDEM TAZMİNATI ALAMIYORUZ yaşlan, emekli ol yada öl
    Cevapla
  • Harun 5 yıl önce Şikayet Et
    Merhaba 3.200TL bürüt ücret ile 11 yıldır bir firmada çalışıyorum. Daha iyi maaşlarda başka bir iş yerinde çalışmam mümkün ancak 11 yıllık tazminatımı yakıp gitmek istemiyorum. Sigorta girişim 2003. Pirimim 4500 gün civarında. Sizce bu 11 yıllık tazminatımı nasıl alabilirim? 11 yıldır doğru düzgün maaş vermeyen bir kurumda daha fazla çalışmak istemiyorum. Lütfen fikirlerinizi rica ederim. Ne yapılabilir?
    Cevapla
  • Süleyman 5 yıl önce Şikayet Et
    10 yılı tamamladığı için kıdem tazminatı hakkınızı elde etmişsiniz. Kendi isteğinizle de ayrılsanız tazminatınızı alırsınız. Bilginiz olsun.
    Cevapla
  • İsimsiz 5 yıl önce Şikayet Et
    Sigortadan kidem tazminati alabilir kagidi alion isyerine weriyon aninda hesaplayip veriyolar
    Cevapla
  • Gültekin 5 yıl önce Şikayet Et
    Pirimim yüksek maaşım az olacak ben eyt mağdurlarındanım
    Cevapla
  • İbrahim 5 yıl önce Şikayet Et
    2004 Kasım ayı sigorta başlangıç im var 15 yıl ve 4500 gün yasasında yararlanıp tazminat alabilirmiyim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde