ABD'den S-400 yaptırımı! Devreye soktular

Türkiye'nin Rusya'dan alacağı S-400 sistemine karşı çıkan ABD, satışa engel olmak için elinden geleni yapıyor.

GİRİŞ 26.10.2017 12:28 GÜNCELLEME 26.10.2017 19:11
Bu Habere 107 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin S-400 sistemi almasına karşı çıkan ABD, her türlü platformda Türkiye'ye engel olmak için farklı girişimler ve ambargolarda bulunuyor.

ABD, S-400'lerle ilgili son ambargosunu ise Rusya üzerinden peşinde.

ABD'nin, Rusya'ya uyguladığı bir dizi mali tedbir uluslararası kamuoyu tarafından yakından biliniyor. Amerikalıların, son hamlesi ise Türkiye'yi doğrudan ilgilendiriyor. S 400 hava savunma sistemi için Moskova ile mutabakata varan Ankara, "ödeme sistemininkilitlenmesi" sorunuyla karşı karşıya. ABD'nin, Rusya'nın hassas bazı şirketlerini yaptırım listesine dahil etmesi, Amerikan ödeme sisteminin kullanılmasını önlediği gibi bu sistemi kullanan bir başka finansal kuruluş üzerinden işlem yapılmasını da frenliyor. Bir bakıma Türkiye'ye, "Bu silah sistemini almaktan vazgeç" mesajı verilmiş oluyor. "S 400'leri almaya kalkarsan ABD doları kullanamazsın, Amerikan bankacılık veya para transfer sistemine giremezsin, ABD ile iş yapan aracı kuruluşları dahi devreye sokamazsın" deniliyor.



Kuşkusuz iki ülke, alım-satımında anlaştığı ürün için karşılıklı çözüm üretebilir. Bunun onlarca teknik ve uluslararası kabul edilebilir formülü de var. Mesele, Rusya ile ilerlemekte olan savunma işbirliği alanına vurulmak istenen darbe!
Hep söylediğimiz gibi Türk-ABD ilişkileri eski formatıyla süremez. "Bilek bükme, arka plan enstrümanlarını ve elemanlarını sahaya sürme" dönemi artık kapanmalı. Ankara ve Washington'ın, "İncirlik ve NATO dayanışması, terörle mücadele, ekonomik ortaklık" başlıklarında yeni bir model oluşturmasının zamanı geldi de geçiyor!

Bilgileri Sabah yazarı Okan Müderrisoğlu köşesinden paylaştı

YORUMLAR 107
  • Emekli 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu artık Türkiye'nin haysiyet davası olmuştur. Mutlaka alınmalıdır.
    Cevapla
  • misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Ne engelliyorsa yenisi kurulmalı iyi ya kullanamıyorsan yenisini yaparsın.
    Cevapla
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Parayı elden versek olmazmı:))))
    Cevapla
  • Mehmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Bizim işimizi sıkı tutup kendi silah sanayimizi daha da ileri bir noktaya getirmemiz lazım.ayrıca amerikaya verilecek en güzel cevap rusyadan iki batarya alıcaksak bunu dört batarya ya çıkarmak olacak ve amerikaya iç işlerimize karışma mesajı vermek olacaktır. aksi takdir de bizi kaybederse bu topraklar da barınamıyacağı mesajı vermektir.
    Cevapla
  • kemal 6 yıl önce Şikayet Et
    her ne pasına olursa olsun bu s 400 alınmalı ve alınacak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle