Türkiye 2017 içinde o rekoru kıracak!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci Ege Ekonomik Forumda bugün itibarıyla ekim ayındaki ihracat performansımız yüzde 16'lık artışa ulaştığını açıkladı.

Türkiye 2017 içinde o rekoru kıracak!
Türkiye 2017 içinde o rekoru kıracak!
GİRİŞ 25.10.2017 10:54 GÜNCELLEME 25.10.2017 12:28
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Ekonomi Bakanı Zeybekci yaptığı açıklamada 2017 yılı içinde ihracat rekorunun aşılacağını söyledi.

Zeybekçi açıklamasında, "Bugün itibarıyla ekim ayındaki ihracat performansımız yüzde 16'lık artışa ulaştı. Yıl bazında yüzde 11'in üzerinde ihracat artışıyla tarihi zirve olan 157,6 milyar doları inşallah 2017 yılında aşacağız." dedi.

Yunanistan ile Ege'nin iki tarafındaki fırsatları biraraya getirmek ve değerlendirmek istediklerini, bu coğrafyada yaşayan insanların refahının artırılmaması halinde tarihin kendilerinden hesap soracağını aktaran Zeybekci, sonbaharda Başbakanım Binali Yıldırım'ın başkanlığında Selanik'teki Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi ve Ortak Ekonomi ve Ticaret İşbirliği Konseyi'ni harekete geçireceklerini açıkladı.

İki ülke arasında 2014 ve 2015'te başarılı örnekleri uygulanan iş forumlarını yeniden canlandırmak istediklerini sözlerine ekleyen Zeybekci, iki ülkede 6 ayda bir düzenlenecek bu forumlarda iş insanlarının bir araya getirileceğini söyledi.

YORUMLAR 4
  • Mehmet akif 6 yıl önce Şikayet Et
    Dolar 3.75 / Euro 4.46 TL. Rekora bak.
    Cevapla
  • Fatih Koyuncu 6 yıl önce Şikayet Et
    Çok iyi bakanım, teşekkür ederiz.Bu %16 lık rekorun onuruna 16'ıncı gayrimenkulümü alıyorum.Ekonomi kötü diyenler fötöcü
    Cevapla
  • abbas 6 yıl önce Şikayet Et
    ihracat INSALLAH artar; ama ithalati dusurmedikten sonra tekel patlak devam eder. Öncelikle ithal edilen ve ülkemizdeki imkanlarla yapilabilecek malzemelerin tesviklerle özendirilmesi, yapilamiyorsa da devlet eliyle yapilmasi gerekiyor.
    Cevapla
  • Maraş 6 yıl önce Şikayet Et
    Sayın bakanım doğrusun bu mümkün ama Türkiye cumhuriyeti devleti hükümetinin bunu gerçekleştirmesi için güçlü bir bilgi toplama merkezi ve kadrosu olması şart .Dünyada olan biten emperyalist para baronlarının planları önceden öğrenilmeli ve ekinomik hedefler önceden söylenmemeli .
    Cevapla