Yaşlılık maaşına ne kadar zam yapıldı? Yaşlılık maaşı kaç TL?

Yaşlılığı nedeniyle herhangi bir işte çalışamayan ve bu kişilere bakacak birilerinin de olmaması durumunda 65 yaş üstü vatandaşlara, devlet tarafından verilen yaşlılık maaşlarına zam geliyor. Ocak 2018 ve Temmuz 2019'da verilecek zam oranları ne kadar? Yıl başında yaşlılık maaşları kaç TL olacak?

Yaşlılık maaşına ne kadar zam yapıldı? Yaşlılık maaşı kaç TL?
Yaşlılık maaşına ne kadar zam yapıldı? Yaşlılık maaşı kaç TL?
GİRİŞ 31.10.2017 11:28 GÜNCELLEME 31.10.2017 11:29
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Yaşlılık mazeretiyle çalışamayan ve bakıma muhtaç yaşlılara devlet tarafından 3 ayda bir ödenen yaşlılık maaşı; mevcut durumda 750 lira iken Ocak 2018'de 784, Temmuz 2019'da ise 886 liraya yükselecek. Aylık geliri 420 TL'nin altında kalan 65 yaşını geçmiş, eşinden ve başka bir yerden geliri olmayan vatandaşlara verilen sosyal yardıma müracaat etmek de çok kolay.

 

Bu aylığa başvurmak için 65 yaşını doldurmuş olmak,

Kişinin aylık gelirinin ise, 420 TL'nin altında olması gerekiyor.

Bürokratik işlem zorluğu olmayan aylığı almak isteyen ve kriterlere uyan vatandaşların bulundukları ilçenin kaymakamlıklarına ve vakıflara başvuruda bulunmaları yeterli oluyor. 

Yaşlılık maaşına müracaat etmek için...

Müracaatta, 'nüfus kayıt öğreneği', 'aylık talebi vasi tarafından yapılacaksa mahkeme tarafından verilmiş vasilik kararıyla' birlikte yapılacak. Doldurulan 'Yaşlılık Aylığı Başvuru Formu' mal müdürlüklerine ya da defterdarlıklara verilecek. Başvuru işlemleri gerçekleştikten sonra incelemeler yapılacak ve kişinin yaşlılık maaşı alabileceği kesinleşirse başvuru Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) gönderilecek.

YORUMLAR 1
  • Teko 6 yıl önce Şikayet Et
    Maas ayda bir olur 3 ayda bir neyin nesi.ve bu maasla insan nasil gecinir
    Cevapla