Vatandaş isyan etmişti! Neşter vuruluyor

Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında toplanan Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nda (EKK) faizlerin düşürülmesi konusu masaya yatırıldı.

Vatandaş isyan etmişti! Neşter vuruluyor
Vatandaş isyan etmişti! Neşter vuruluyor
GİRİŞ 24.10.2017 09:02 GÜNCELLEME 24.10.2017 09:22
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

 Edinilen bilgilere göre, mevduat faizlerinin aşağı çekilmesi gerektiğine dikkat çekilen toplantıda, bankaların faizler konusunda esnek davranarak yatırımcıların elini rahatlatmaları gerektiğine vurgu yapıldı. Yüzde 18'leri bulan faizlerin düşmesi için başta devlet bankaları olmak üzere finans sektöründen elini taşın altına koyması istenecek.

180 GÜNLÜK PROGRAM

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK) da 26 Ekim'de toplanacak. Gözler PPK'nın faiz kararına çevrildi. Kurul, eylül ayı toplantısında politika faizini yüzde 8'de, faiz koridorunun alt ve üst bandını sırasıyla yüzde 7.25 ve yüzde 9.25 düzeyinde, borç verme faiz oranını da yüzde 12.25'te sabit tutmuştu. Dün gerçekleşen 4 saatlik basına kapalı toplantıda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gündeme getirdiği bakanlıkların 180 günlük programlarının konuşulduğu da öğrenildi. Başbakan Yıldırım, bu çalışmayı tamamlayarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunacak. Taşeron işçiler başta olmak üzere toplumun öncelikli beklentilerine ilişkin reformların yaşama geçirilmesi de öngörüldü.

TOPLANTIYA KİMLER KATILDI?

Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirilen toplantıya bakanların yanı sıra Hazine Müsteşarı Osman Çelik, Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya, BDD K Başkanı Mehmet Ali Akben, SPK Başkanı Vahdettin Ertaş, TMSF Başkanı Muhiddin Gülal, BİST Başkanı Himmet Karadağ katıldı.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 21
  • osmanlı torunu 6 yıl önce Şikayet Et
    bu türkiyede herşey senaryo kredi kartı aidatları alınmıyacaktı vermeyen varmı yok tabiki bunun gibi herşey oyun
    Cevapla
  • buna da çare 6 yıl önce Şikayet Et
    Vatandaş mültecilere de isyan ediyor ona da neşter vurulacak mı?
    Cevapla
  • vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    faızı kaldırında bırde şu vergıler Allah aşkına bu kadar cok olurmu yaaa..boyle bır sey olurmu dersenız hıc umudum yok..:(
    Cevapla
  • pirana61 6 yıl önce Şikayet Et
    acınacak haldeyiz hükümet eli ile bankalar teşvik ediliyor faiz sistemi destekleniyor faizin adı ihtiyaç kredisi oluyor kimsenin çıtı çıkmıyor ah ah bunun bedeli ALLAH katında çok ağır olacak kimsenin umrunda bile değil milleti üç kuruşa muhtaç et yolla bankalara bankalar yolsun milleti sonrada isyan et neye yarar bu isyan iş işten geçtikten sonra bu milleti tok kurtların sofrasına ittikten sonra vebali çok ağır olacak ALLAH katında
    Cevapla
  • gel 6 yıl önce Şikayet Et
    faiz 0,01 e de düşse haramdır?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle