İstanbul’a 5 bin konut müjdesi! İşte o ilçeler!

Bu yıl yapacakları 60-65 bin konutun 3-5 bininin İstanbul’da olacağını belirten TOKİ Başkanı, “Tuzla’da arazi geliştiriyoruz. Kayabaşı (Başakşehir) ve Silivri’de de olacağız” dedi.

İstanbul’a 5 bin konut müjdesi! İşte o ilçeler!
İstanbul’a 5 bin konut müjdesi! İşte o ilçeler!
GİRİŞ 22.10.2017 08:51 GÜNCELLEME 22.10.2017 14:49
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, sosyal konutta gelecek dönemde de bir sıkıntı görmediklerini söyledi. Yılda 65 bin adetlik sosyal konut üretip sattıklarını ve ödeme planlarının çok uzun vadelere yayılması nedeniyle yeni bir kampanya düşünmediklerini dile getiren Turan, "Özellikle Anadolu'da konut üretmeye çalışıyoruz ki büyük şehirlere göçü de engelleyelim. Son 3 yılda Anadolu'da çok ciddi konut yapıyoruz. Artık İstanbul'da çok ucuz konut olmaz. Biz sosyal konut üretimi yapan yegane kuruluşuz" dedi.

150 BİNLİK EV 400 BİN

Silivri'de bir arazi ürettiklerini ve orada sosyal konut yapmaya başlayacaklarını anımsatan Turan, "Tuzla'da bir arazi ürettik orada da başlıyoruz. Şehir merkezlerinde kalan yerlerde satılan konutu birisi kurada çektikten sonra 150 bin liralık konut 400 bin lira oluyor. Yani kura çekip daire sahibi olmuyor, kura çekip 200-250 bin lira para sahibi oluyor" şeklinde konuştu.

Turan, "Bu yıl da 60-65 bin konut yapacaksak bu konutların finansmanını sağlayacak iş yapmamız lazım. Bu da yaklaşık 10-12 milyar liralık bütçe demek. Bu 60-65 bin konutun 3-5 bin tanesi İstanbul'da olacak. Tuzla'da arazi geliştiriyoruz. Kayabaşı bölgesi olacak. Bir de Silivri'de kamulaştırarak aldığımız arazide inşa edeceğiz" bilgisini verdi.

Ergün Turan, Suriye sınırındaki duvarın hemen hemen bitme aşamasına geldiğinin altını çizerek, "Yüzde 90-95'ini yoluyla beraber teslim ettik. Kalan yüzdelik kesim askeri birliklerle doğru orantıda. Askeri açıdan sakıncalı alanlar da fırsat verildiğinde kapanacak" diye konuştu.

SABAH

YORUMLAR 22
  • Mustafa 6 yıl önce Şikayet Et
    Sayın TOKİ başkanı;Yanlış fikirler içinde halen ısrar ediyorsunuz.Ben Büyükşehirde oturuyorum.Artık emekli olduğumdan Anadoluda bir ilçede yaşamak istememe rağmen sizin TOKİ yasalarınız nedeniyle bu arzumuzu yerine getiremiyoruz.Hem büyükşehirlere göçü durduralım diyorsunuz.Hemde Anadolu da yaptığınız bu binalar için enaz bir yıl oturma şartı getiriyorsunuz.Bu ne biçim düşünce?Biz kentten daha sakin yerlere geçmek istiyoruz siz engelliyorsunuz.
    Cevapla
  • evet_isyan 6 yıl önce Şikayet Et
    2003 -2004te yılda 100 bin konut yapıyordu TOKİ 15 yıl sonra 6+5 bine mi düşürdü? Neden? Eve olan ihtiyaç mı azaldı? Neden yılda 200bin değil? Türkiyede yılda 1 milyon civarında konut satılıyor. TOKİ öncelikle hiç evi olmayanlara adam gibi ( öyle 60 metrekare kulübe değil!) evler yapıp neden ucuz olarak satmıyor? Vatandaşı müteaahitlere mahkum etmeyin artık adamlar 100bine ev yapıp 300bine satıyor kredi çekince o 300 oluyor 450 bin.
    Cevapla
  • Evimiz olsun 6 yıl önce Şikayet Et
    Ev sahipleri kuduruyor...Kiralacıları kacacak....Yeter insaf edin zam yapa yapa milletin canını aldınız ..Tokiyi destekliyoruz....Anadolu yakasında toki yi görmek istiyoruz....EV SAHİPLERİ CILDIRDI
    Cevapla
  • kiracı 6 yıl önce Şikayet Et
    Tuzlaya yapılacak konutları bekliyoruz...İnşallah en kısa zamanda biter..Başkanım işleri hızlandırın...Kiralarda bittik...Tuzla bölgesindeki sayıyı arttırın.Başkanım...Anadolu yakasında tokiye ihtiyac var....
    Cevapla
  • Nezih 6 yıl önce Şikayet Et
    CEM doğru söylüyor.En az 5 yıl satılamaz ve devredilemez şartı konursa gerçek ihtiyaç sahipleri alabilir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle