Bakanlık'tan Schengen iddiasına açıklama

Dışişleri Bakanlığı ABD'nin vize kararı sonrası bazı Schengen ülkelerinin de benzer uygulamaya geçtiğine dair iddiaların ardından açıklama yaptı.

Bakanlık'tan Schengen iddiasına açıklama
Bakanlık'tan Schengen iddiasına açıklama
GİRİŞ 20.10.2017 13:00 GÜNCELLEME 20.10.2017 13:01
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Bakanlıktan yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Sosyal medyada dolaşan bazı mesajlarda Macaristan, Portekiz, Norveç, Slovenya, Avusturya, İtalya, Hollanda ve Fransa’nın ABD kararından sonra ülkemizde vize başvurularını durdurma yoluna gittiği veya başvuruların sonuçlanma süresini uzattığı kaydedilmektedir.

Bu çerçevede temas edilen Ankara’daki AB Delegasyonu, Macaristan, Portekiz, Norveç, Slovenya, İtalya, Hollanda ve Fransa Büyükelçilikleri mesajın içeriğini kesin surette reddetmişler, ülkemizdeki vize başvurularının olağan prosedür kapsamında sorunsuz olarak sürdürüldüğünü vurgulamışlardır."

Macaristan'dan vize açıklaması

Macaristan'a vize işlemlerini yürüten Visalia Global'in internet sitesinde 20 Kasım'dan sonra seyahat edeceklere yönelik vize verilmeyeceğine yönelik açıklama kafaları karıştırdı. 

Macaristan Başkonsolosu Balazs Hendrich,yaptığı açıklamada, konunun kesinlikle bir vize yasağı olmadığını sadece vizeyi verecek şirketle ilgili bir değişiklik olduğunu kaydetti. Bir süre önce yeni bir ihaleye çıktıklarını ve bu ihalenin sonuçlandığını belirten Hendrich, 10 Kasım'dan sonra yeni bir şirket üzerinden vize verilmeye başlanacağını kaydetti.

SORUNSUZ DEVAM EDECEK

Hendrich, yeni şirketi çok yakında duyuracaklarını ve devir teslim işlemlerinin tamamlanmasının ardından vize işlemlerinin bu şirket üzerinden devam edeceğini belirtti.

Hendrich, vize konusunun sorunsuz bir şekilde devam edeceğini de sözlerine ekledi.

Halihazırda vize işlemlerini yürüten şirketin internet sitesine girildiğinde şu şekilde bir uyarı yer alıyor:

"İstanbul Macaristan Başkonsolosluğu’nun talimatına istinaden 13/10/2017 tarihi itibari ile 20 Kasim 2017 tarihinden sonra seyahat edenlerin (seyahat baslangic tarihi 20.11.2017 ’den sonrasi olan başvurular ) başvurularını geçici olarak kabul edemeyeceğiz."


 

YORUMLAR 3
  • musti_34 6 yıl önce Şikayet Et
    bu haber sosyal medyada dolaşan yanlış bir dedikodu değil şuanda ancak yüzde 10 şengay vizesi alan oluyodur inanmayan denesin görür
    Cevapla
  • Nazif Alp 6 yıl önce Şikayet Et
    Biz 2 ay once belçika vizesine başvurduk hiçbir eksigimiz olmamasına rağmen hâlâ beklemekteyiz. VFS Global adlı şirket ki belçika vize işlemlerini yapmakta tek yetkili firma bize ne ret veriyorlar. ne vize veriyorlar.sorduğumuz zamanda hicbir mantıklı gerekçe sunamiyorlar.kesinlikle eminim bunlarda amerika gibi yapmak istiyorlar.fakat kendi aralarında hâlâ anlasamiyorlar. vize yasağı getirme konusunda
    Cevapla
  • saalih 6 yıl önce Şikayet Et
    kolayı var biz de geçici olarak macaristan vatandaşlarına vize yasağı koyarız. aman dikkat GEÇİCİ OLARAK
    Cevapla