Bakan Albayrak müjdeyi verdi! 'Patlatacağız'

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Seyitgazi ilçesinde bulunan Eti Maden İşletmelerine bağlı Kırka Bor Maden İşletmesinde incelemelerde bulundu.

GİRİŞ 19.10.2017 10:36 GÜNCELLEME 19.10.2017 10:36
Bu Habere 89 Yorum Yapılmış

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, 2018 yılında bor ile ilgili büyük bir vizyon patlatacaklarını söyledi.

Bir takım ziyaretlerde bulunmak üzere Eskişehir'e gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Kırka ilçesinde bulunan ETİ Kırka Bor İşletmesi'ni ziyaret etti. Burada işletme yönetimi ile bir toplantı gerçekleştiren Bakan Albayrak, ardından sahayı gezdi.

"2018 YILINDA BORDA BÜYÜK BİR VİZYON PATLATACAĞIZ" 

Borun önemine değinen Bakan Albayrak, şunları söyledi:

"Dünyanın en büyük bor sahası. 300 sene, belki 400 sene dünyaya yetebilecek bor rezervine sahip. Bu sene büyük bor rekorunu kıralım. Bu yıl en büyük üretim satış rekorunu kıralım. 2018 yılında bor ile ilgili büyük bir vizyon patlatacağız inşallah. Sürpriz ama. Bunu patlattığımız zaman hem dünyaya güzel bir mesaj olur. Burada çok güzel bir alan var, rezerv var, tesis var, kadro var, insan kaynağı var. Un var, şeker var, yağ var helva artık kaymaklı mı olur? Onun en kralını yapmalıyız."

YORUMLAR 89
  • Hasan 6 yıl önce Şikayet Et
    '' Geçti BOR'un Pazarı Sür Eşeği Niğde'ye''.Lütfen Bor'un Pazar bitmeden alternatif ürünler getirilmeden şu kıymetli madenimizi kullanmak için yatırımlar yapalım.
    Cevapla
  • Vatandas 6 yıl önce Şikayet Et
    Boru işlemeden çıkarıp satmak pekte mantıklı değil madem atilim yapılacak borun işlemesinde atilim yapın çıkarıp yok pahasına satmayın buğday kazanacağız diye eldeki arpadan da etmeyin milleti
    Cevapla
  • erdal yiğit 6 yıl önce Şikayet Et
    Boru niye satıyorsunuz kendimiz işleyelim ve pahalı olmasını bekleyelim kimi kandırıyorsunuz geleceğin yakıtı bor siz şimdi tonla ucuza satıyorsunuz kazancınız ne kaç para aldınız satılmak için.
    Cevapla
  • milletin ferdi 6 yıl önce Şikayet Et
    Yüz sene mi, bin sene mi bekleyeceksin, komik adam... İşlemene engel olan mı var? Ama ha dediğin zaman öyle lafla yeni ürün üretilemiyor, yeni teknoloji geliştirilemiyor, ayrıca bunlar için de çok büyük Ar-Ge harcamaları gerekiyor. Petrol gibi düşün, herkes petrolü işleyerek mi satıyor. Bir şeyin ham değeri farklıdır. İşlenmiş değeri farklıdır. İşlenmiş değerinde teknoloji vardır, yatırım vardır, üretim maliyeti vardır, işletme maliyeti vardır. Ham değerine bunlar da maliyet unsuru olarak ilave edilir.
    Cevapla
  • Tarihçi 6 yıl önce Şikayet Et
    hele sukur yaa.hele sukur,valla suohe ediyordum Albayraktan simdi tam guvenimi kazandi.haberde yazanların tamami dogru.dahasi ele gecirilen Racfeller in gizli mektubunu Rahmetli Necmettin Hoca okumustu.Butun Turkiye mucadelesinin asıl sebebi Bor.Petrolden cok daha ustun bir eenerji ham maddesi.suan.disariya ham ihrac edililiyor.artık burda islenirse 1 ton petrolu 100 ton petrole donusturebilir.dahası ucak ve.fuze yakiti icin ideal
    Cevapla
  • Kahramanmaraşlı 6 yıl önce Şikayet Et
    Bordan üretilmiş çamaşır deterjanı var hanginiz aldı kullandı Ariel Alo Omo dururken. İğneyi önce kendinize batırın sayın yorumcular.
    Cevapla
  • KOKU 6 yıl önce Şikayet Et
    sorunu vardı eti'nin deterjanında giderildi mi? ayrıca reklama neden yatırım yapmaz. insanların bu konuda pek bilgisi olduğunu da sanmıyorum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle