Tepkiler sonrası torba yasadan çıkarıldı

Dumansız sigara olarak bilinen Isıtılmış tütün ürünlerine Türkiye’de satış ve üretim izni veren düzenlemeden gelen tepkilerin ardından vazgeçildi.

Tepkiler sonrası torba yasadan çıkarıldı
Tepkiler sonrası torba yasadan çıkarıldı
GİRİŞ 18.10.2017 06:56 GÜNCELLEME 18.10.2017 06:57
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

KAMUOYUNDA tepki çeken, ısıtılmış tütün ürünlerine Türkiye’de üretim ve satış izni veren düzenlemeden geri adım atıldı. Maliye Bakanı Naci Ağbal, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda yaptığı açıklamada “Isıtmalı sigara, bazen elektrikli sigara da deniliyor. Birbiriyle karıştırılıyor. Isıtılmış tütünün cihazla birlikte satılabilmesi için, torba yasada bir düzenleme yapıyorduk. Ancak bu yeni ürünün satışa konu edilmemesi ve üretilmemesi konusunda bir değerlendirmemiz oldu” dedi. Ağbal’ın açıklamasının ardından, ısıtılmış tütün düzenlemesinin geri çekilmesine ilişkin önerge komisyonda kabul edildi.

‘DUMANSIZ SİGARA’ 

Ağbal’ın bahsettiği ısıtılmış tütün maddesi, torba tasarı Meclise sevk edildiğinden bu yana tartışma konusuydu. Tasarıdaki 68. maddeyle, ilk kez “sigara ve diğer tütün mamulleri kategorisine girmeyen yeni tütün mamullerinin” hem Türkiye’de üretilmesi, hem de bu ürünü üretenlerin yurtdışından ithalat yapmasına izin veriliyordu. Ancak düzenleme sağlık çevrelerinin tepkisine neden oldu. Kapsülündeki tütünü yakmadan 350 derecede ısıtan bu yeni ürünün de, içenin nikotin almasına neden olduğunu belirtilirken, özellikle gençlerin bu tür yeni ürünlerle daha kolay sigara bağımlısı olacağına dikkat çekildi.

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 38
  • Mehmet 6 yıl önce Şikayet Et
    normal sigaradan daha az zararlı olduğu kesin. neden izin verilmiyor anlamıyorum? 3 aydır kullanıyorum ben. koku yok, is yok, kül yok, üste başa sinmiyor. öyle çoluk çocuğun alıp kullanacağı bir cihaz değil. karaborsa 1000 TL, yurt dışından ise 400 TL karşılığı alınabiliyor. normal sigara gibi ucuz da değil. çoluk çocuk eroin esrar içiyor haberleri yok.
    Cevapla
  • Wang Yu 6 yıl önce Şikayet Et
    Nargileyede yasak getirin ozaman, adaletli olup alkolda yasaklansın, hadi görelim bunu neden hiç mecluse getirmiyorlar?
    Cevapla
  • Ağlak-Fenerli 6 yıl önce Şikayet Et
    e sigara neden yasak
    Cevapla
  • mert 6 yıl önce Şikayet Et
    siğara içenlerden sgk pirimi fazla alınmalı herkes zevkini sonucuna katlanmalı
    Cevapla
  • komedi 6 yıl önce Şikayet Et
    üretene dokunamadıgın için tüketene yüklen diyorsun.
    Cevapla
  • Gerekmez 6 yıl önce Şikayet Et
    Zaten onu ölene kadar vergi halinde o ödüyor.
    Cevapla
  • Tütün ve sigara 6 yıl önce Şikayet Et
    Para makinası hem devlet hem bu işin patronları elektronik sigarayı istemez 1 kişinin aylık sigara masrafı 350 TL ama elektronik sigara nin aylık masrafı 60 TL olay bu yani sigara ve Tütün den Para kazananlar darbe yer olay budur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle