Cumhurbaşkanı Erdoğan, büyük hedefi açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Polonya İş Forumu'nda önemli açıklamalarda bulundu.

GİRİŞ 17.10.2017 16:05 GÜNCELLEME 17.10.2017 16:37
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan, forumda yaptığı konuşmada iki ülkenin ticaret hacminde hedefin 10 milyar dolar olduğunu açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmalarından satır başları;

Avrupa'nın iki büyük güçlü ve ekonomik performanslarıyla göz dolduran ülkeleri olarak aramızda kurduğumuz bu dostluğun daha da güçleneceğini umuyorum.

Dünyanın 17.ci, Avrupa'nın ise 6.cı en büyük ekonomisi olduk. Kişi başına düşen milli gelirimizi 3 bin 500 dolardan, 11 bin dolara çıkardık ve hedefimiz 25 bin dolardır. İharacat hedefimiz ise 500 milyar doları bulmaktır. 

Marmaray ve Avrasya Tüneli'ni hizmete açtık. İzmit üzerindeki Osmangazi Köprüsü ile mesafeyi kısaltmayı amaçlıyoruz. İstanbul'daki yeni havalimanının çalışmaları da devam ediyor. Önümüzdeki yıl birinci etabını bitireceğiz. 1915 Çanakkale Köprüsü'nün temelini attık. Kanal İstanbul'un çalışmaları da sürüyor. 

"BU SENE YÜZDE 5'İN ÜZERİNDE BÜYÜYECEĞİZ"

Her iki ülke iş adamlarından projeleri değerlendirmeleri ümit ediyoruz. 15 Temmuz gibi hain saldırının üstesinde geldik. Demokrasimiz ve ekonomimiz darbe sonrasından toparlanarak çıkmıştır. Darbe sonrası reel ekonomimizde bir zedelenme olmamıştır. Ekonomimiz yüzde 5 büyüdü. Bu sene yüzde 5'in de üzerinde büyüyeceğiz. İş adamlarımızla dünyanın dört bir yanına gidiyor, adımlarımızı kararlılıkla atıyoruz. Bölgemizdeki krizlere müdahale ediyoruz. Bu mücadelemizde Polonya'yı da yanımızda görmek istiyoruz.

POLONYA İLE 10 MİLYAR DOLARLIK TİCARET HEDEFİ

2009 yılında ilişkilerimizi stratejik düzeye çıkarmıştık. İlişkilerimizde yüksek düzeyli sürekli danışma komitesi olmak üzere, ortaklığımızı sürekli yenileme çabası içerisindeyiz. Polonya Cumhurbaşkanı'na ayrıca teşekkür etmek isterim. Polonya ile 2007'de 2.5 milyar dolar tciaret hacmimizi, 2016 yılında 6 milyar dolara ulaştırdık. Bu ticaret hacmini 10 milyar dolara çıkarma hedefini hep birlikte teminat altına almalıyız. 

Savunma sanayi, mütahhatlik, altyapı, çevre ve atık yönetimi, kimyasallar bunun gibi alanlara önem vermemiz gerekiyor. Karşılıklı yatırımlarımızı artırmalıyız. Sizlere gerekli kolaylığın gösterilmesi için elimizden geleni yapacağız. 

Doğu Batı ve Kuzey Güney ticaret kollarının kesiştiği, nitelikli işgüvü olan Polonya iş adamlarımıza eşsiz fırsatlar sunuyor. Polonya cazibesi artan bir ülkedir. İş adamlarımızı Polonya'da daha fazla yatırım yapmaya davet ediyorum.

Cumhurbaşkanlığı ve hükümet olarak Polonya'daki iş adamlarımıza desteğimiz olduğunu belirtmek isterim. THY ve Lot'un karşılıklı seferlerini ve destinasyonlarını artırmaları gerekecektir. Turizm... Bu yıl Türkiye'yi ziyaret eden Polonyalı turist sayısı ciddi şekilde artmıştır. Kültür ve sanat faaliyetleri de büyük öneme sahiptir. 

Önümüzdeki yıllarda siyasi ekonomik tüm alanlarda çok daha kapsamlı projeleri hayata geçireceğimizi umut ediyorum.

 

YORUMLAR 16
  • Berk 6 yıl önce Şikayet Et
    Gelir adaletsizligi olduktan sonra 20bin olsa ne yazar
    Cevapla
  • Matahan 6 yıl önce Şikayet Et
    Büyüme de çok üretip çok ihraç etmeyi hedeflemeli. Çok tuketip çok israf ediyoruz. İthal ürün tüketiminde daha ölçülü olmalıyız. Halk olarak daha sorumlu davranmak zorundayız. Herşeyi devletten beklemeyelim. Tenkid etmek kolay. Bizde halk olarak yeterince destek olmalıyız. Bir kişi arabasına binip işe gidiyor. Lüzumsuz enerji israfına dikkat etmeliyiz. Bu para milletin emeginden gidiyor yazık. .
    Cevapla
  • Matahan 6 yıl önce Şikayet Et
    Büyüme de çok üretip çok ihraç etmeyi hedeflemeli. Çok tuketip çok israf ediyoruz. İthal ürün tüketiminde daha ölçülü olmalıyız. Halk olarak daha sorumlu davranmak zorundayız. Herşeyi devletten beklemeyelim. Tenkid etmek kolay. Bizde halk olarak yeterince destek olmalıyız. Bir kişi arabasına binip işe gidiyor. Lüzumsuz enerji israfına dikkat etmeliyiz. Bu para milletin emeginden gidiyor yazık. .
    Cevapla
  • evet_isyan 6 yıl önce Şikayet Et
    880 milyar milli gelir nüfus 80 milyon 880 milyar/80 milyon= 11.000 dolarmış. İyi de bu herkese eşit mi dağılıyor böyle? Birisi yılda 1 milyon alıyor asgari ücretli yılda 4800 dolar. E bir de bu adam evli iki çocuğu varsa kişi başı 4800/4= 1200 dolar. Ama hala vergi zamları yılda milyon dolar veya 100 bin dolar kazananları değil 1200 dolar kazananlardan alınıyor. GELİR DAĞILIMI ADALETİ denen bir şey var. Bununla ilgili verileri de duymak istiyoruz. Necip Fazılın dediği gibi: Allahın on pulunu bekleyedursun on kul; Bir kişiye tam dokuz, dokuz kişiye bir pul!
    Cevapla
  • Gölge 6 yıl önce Şikayet Et
    Gelir dağılımı malesef bencede adaleetli değil.Umarım bu durum ileri de düzelir
    Cevapla
  • ddd 6 yıl önce Şikayet Et
    reis senin için her şeyi yaparız ama milli gelir 3.500 demen ben ve beim gibileri yaralıyor bize düşen 1000 dolar bunada şükür inşallah dahada yükselecek ama adil bir dağıtım bence daha iyi olacak zengin her geçen gün daha çok zenginlerken bizler ya yerimizde sayıyoruz ya 1 ileri veya 1 geriliyoruz zengin 6. vites ilerliyor buna çözüm bulmak lazım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle