Patlıcan ve domates ağacı!

Domates ve patlıcan ağaca çıktı! Dünyada ve Türkiye'de ilk defa patlıcan ve domates ağacı yetiştirildi.

Patlıcan ve domates ağacı!
Patlıcan ve domates ağacı!
GİRİŞ 01.06.2007 10:32 GÜNCELLEME 01.06.2007 10:32
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Patlıcan ve domates ağacı yetiştiren Tera Grubunun Teknik Danışmanı Mesut Barış, 10 yıl önce Antalya'nın Finike ilçesinin Hasyurt beldesinde yüksek ziraat mühendisi Selahattin Adak tarafından bulunduğunu belirterek 'Selahattin Adak'ın çalışması sonrasında ağaç üzerinde patlıcan ve domates yetiştirilebildiğini gördük. Tarım konusunda dünyanın başta gelen ülkeleri İtalya ve İsrail'dir. İtalya ve İsrail bu konuda uzun süreli bir inceleme başlattığını ve seraları gezerek incelemelerde bulunduğunu biliyoruz' dedi.

Yetiştirilen sebze ve meyvelerin bazılarının mantarize hastalıklara yakalandığını hatırlatan Barış, 'Eskiden çiftçiler bir dönemde 12 ton patlıcan verimi alabilirken bu ağaçlar sayesinde çiftçiler 20-25 ton arasında verim alabilecekler' diye konuştu. İnsan sağlığı konusuna değinen Barış, insan sağlığı açısından bu sebzelerin çok faydalı olduğunu bildirdi.

(İHA)

YORUMLAR 5
  • Mehmet AKCA 16 yıl önce Şikayet Et
    emre kardeşe katılıyorum. Tepki ve tavrımızı bir şekilde koymamız gerektiğine inanıyorum. gerekirse ilgili gazeteleri almamak, faks meil ile boykot etmek, kınamak v.s. olabilir.
    Cevapla
  • adem havva 16 yıl önce Şikayet Et
    bizde olmaz neden ????. Bizde olmaz çünkü çok yüksek faizleri çiftçi ödeyemez.faiz düşmez çünkü merkez bankası başkanını sezer seçer.yani c.başkanı.Baykal neden höykürüyor zannedersiniz.
    Cevapla
  • boşver adı 16 yıl önce Şikayet Et
    bu aslında halkın zaferi. bu iki partinin kendini feshedip birleşmeleri halkın zaferi karşısında yine değişip halkın karşısına çıkmak istemeleridir tabi artık halk yutmuyor iletişim devrindeyiz herşey ortaya gününde çıkıyor
    Cevapla
  • Hakan Arslan 16 yıl önce Şikayet Et
    İlk Değil. Bu olay ne Türkiye\'de ne de dünyada ilktir. Ben yıllar önce yurtdışında patlıcan ağaçları gördüm. Bu işe biraz ilgisi olanlar yabancı tarım kaynaklarını incelerlerse bu tür çeşitli işlemlerin dünyada yapıldığını göreceklerdir.
    Cevapla
  • N. İpek İBRANMEN 16 yıl önce Şikayet Et
    Devlet Desteklesin. Bunlardan çoğaltalımda ihraç edelim. İsralillilere formülü vermemek gerek. Sektör onların elinde. Bir Kg tohum satarak bir tır dolusu ürün alıyorlar. Biz amelelik yaptığımızla kalıyoruz. Devletin bu sektörü desteklemesi lazım madem tarım ülkesiyiz.
    Cevapla