Fakıbaba: Dünyanın tahıl ambarı Türkiye olacak

Dünya Gıda Günü etkinliğinde konuşan Bakan Fakıbaba, "Türkiye olarak, belirli sorunları aşarsak, sadece bölgenin değil, dünyanın tahıl ambarı Türkiye olacak" dedi.

Fakıbaba: Dünyanın tahıl ambarı Türkiye olacak
Fakıbaba: Dünyanın tahıl ambarı Türkiye olacak
GİRİŞ 17.10.2017 06:57 GÜNCELLEME 17.10.2017 06:58
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Dünya Gıda Günü etkinliğinde konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Türkiye'nin gıda üretimi konusunda önemli bir noktaya geleceğini vurgulayarak "Biz, toprağımızı suyla, çiftçimizi bilgiyle donatırsak, Türkiye bu konuda önemli bir noktaya gelecektir. Çalışacağız, üreteceğiz. Türkiye olarak, belirli sorunları aşarsak, sadece bölgenin değil, dünyanın tahıl ambarı Türkiye olacak" dedi.

330 MİLYON LİRA HİBE

Birleşmiş Milletler (BM) verilerine göre, dünyada her yıl 244 milyon kişi uluslar arası, 763 milyon kişi ise kendi ülkeleri içerisinde kırsaldan kentlere göç ediyor. Tarımsal istihdamdaki azalma gıda güvencesi için de önemli bir risk oluştururken, her gece yaklaşık 1 milyar insan aç uyuyor. Ahmet Eşref Fakıbaba BM verilerine göre yaklaşık 66 milyon insanın zorla yerinden edildiğini, bu insanların ise yüzde 26'sının Türkiye topraklarında misafir edildiğini ifade etti. Bakan Fakıbaba, Türkiye'de tarım alanında önemli destekler de sağlandığını vurgulayarak "Kırsal kalkınma destekleri kapsamında genç çiftçilere 30 bin liraya kadar hibe ödemesi yaptık. Geçen sene yaklaşık 15 bin genç çiftçiye 450 milyon lira hibe verildi. Bu yıl da 16 bin genç çiftçiye 483 milyon lira hibe desteğinin sağlayacağız. Şu ana kadar da 330 milyon lira hibe ödemesini gerçekleştirdik. Küçük çiftçileri destekleyecek yeni projelerimiz de olacak" dedi.

İSRAFI ÖNLEMEK ÖNEMLİ

Bakan Fakıbaba, gıdada israfın tüm dünya için çok önemli bir konu olduğuna dikkat çekerek, "Allah'ın izniyle daha fazla sağlıklı gıda üretirsek ve israfı önlersek açlıktan ölüm oranlarını azaltacağımıza inanıyorum" dedi.

YORUMLAR 18
  • H.B.V. 6 yıl önce Şikayet Et
    Devlet tarım alanlarına çok iyi destek verdiği halde Gençlik ;Dededen babadan kalmış,Köyünde tarlasında çalışmıyor? tarlasında çalışmak zor geliyor ,Teknolojiye kapılmış Büyük Şehirlere geliyor? Ben kendi köyümde çoğuna şahit oldum? Köylerde,Bağlarda ,tarlalarda hep yaşlılar kaldı? Okullar bile kapanmaya başladı,4-5 köy birleşip ancak bir Okula gönderiyor kalan çocuklarını, Gençlik köylerden,Tarlalardan kaçıyor?. sen neden bahsediyorsun? kardeş?.
    Cevapla
  • H.B.V. 6 yıl önce Şikayet Et
    Sebze Meyvede Tüketici ve Üretici Arasından Aracıları=Halkın Ekmeğinden çalan Hırsızları temizlemedikce Türkiyede ucuzluk olmaz! sürekli zam olur.
    Cevapla
  • Asabi 6 yıl önce Şikayet Et
    Güzel ülkem zaten öyle değil miydi. Keşke hiç dokunmasaydiniz...
    Cevapla
  • fhrttn 6 yıl önce Şikayet Et
    Sanayiye verdiğiniz töleranslar sonucu memlekette düz tarım alanı da kalmadı, sanayi atıklarının kirletmesi sonucu sulama ve içme suyu da kalmadı doğru düzgün. Çekile çekile yeraltı kaynak sularımız da kalmadı. Geleceğin olmazsa olmazı tarım ama onada yapacak yer ve diğer kaynaklar kalmadı. Herşeyimiz ithal / tohum bile.
    Cevapla
  • cantürk 6 yıl önce Şikayet Et
    Mazot 5 lira iken mi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle