Bankalar ulaştırma için muslukları açtı

Bankalar ulaştırma, denizcilik ve haberleşme alanında faaliyet gösteren firmalara ağustos sonu itibarıyla 127 milyar liralık kredi desteği sağladı.

Bankalar ulaştırma için muslukları açtı
Bankalar ulaştırma için muslukları açtı
GİRİŞ 16.10.2017 08:35 GÜNCELLEME 16.10.2017 08:35
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Türkiye’nin son yıllarda ulaştırma ve lojistik sektörüne yaptığı yatırımlar finansal alanda da karşılık buluyor. Devletin hayata geçirdiği dev projeler yanında özel sektörün yatırımları da bankalardan destek gördü. Bankaların ulaştırma, denizcilik ve haberleşme alanında faaliyet gösteren firmalara kullandırdığı kredi miktarı, bu yılın ağustos sonu itibarıyla 127 milyar lirayı aştı.

Son dönemde ulaştırma, denizcilik ve haberleşme projelerindeki artış bu alandaki firmaların bankalardan kullandığı kredilere de yansıdı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine göre ulaştırma, denizcilik ve haberleşme alanında faaliyet gösteren firmaların devam eden banka kredilerinin toplamı ağustos sonu itibarıyla 127 milyar lirayı aştı.

KREDİ ARTIŞI YÜZDE 26,3

Söz konusu alandaki kredi büyümesi geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 26,3 oldu. Bankacılık sektörünün toplam nakdi krediler toplamı ağustos sonu itibarıyla 2 trilyon 16,2 milyar düzeyinde gerçekleşti. Bu kredilerin yüzde 6,6’lık bölümünü ulaştırma, denizcilik ve haberleşme alanında verilen krediler oluşturdu. Geçen yıl ağustos sonunda ulaştırma, denizcilik ve haberleşme alanında faaliyet gösteren firmaların devam eden banka kredilerinin toplamı 100 milyar 812 milyon lira düzeyinde bulunuyordu.

Bu alandaki takipteki kredilerin tutarı geçen yılın ağustos sonunda 2,4 milyar lira iken, bu yılın ağustos sonu itibarıyla 3,1 milyar lira seviyesinde gerçekleşti.

EN FAZLA KREDİ TAŞIMACILIK SEKTÖRÜNDE

Ulaştırma, denizcilik ve haberleşme alanında bankalardan en fazla krediyi diğer taşımacılık faaliyetleri ve depolama sektörü kullandı. Ağustos sonu itibarıyla bu sektördeki firmaların devam eden banka kredilerinin toplamı 24,3 milyar lira oldu. Bu sektörü 22,4 milyar liralık krediyle haberleşme, 17,8 milyar liralık krediyle karayolu yolcu taşımacılığı, 17,6 milyar liralık krediyle motorlu ve diğer araçların imalatı sektörü izledi. Sektör kredilerindeki artış özellikle ulaştırma firmalarının yeni yatırım alanlarına yöneliş be sermaye artırımı olarak da yorumlandı.

YORUMLAR 1
  • millet 6 yıl önce Şikayet Et
    lan banka musluklarını açsa ne milletin cebini boşaltan belgeli tefeciler
    Cevapla