Rusya'dan flaş Türkiye açıklaması

Dvorkoviç, tarım ürünlerinin ticaretinde Türkiye ile bir anlaşmazlık yaşanmadığını belirterek, “Rus üreticilere zarar vermeden domates ithalatını başlatacağız.” dedi.

Rusya'dan flaş Türkiye açıklaması
Rusya'dan flaş Türkiye açıklaması
GİRİŞ 14.10.2017 06:35 GÜNCELLEME 14.10.2017 06:37
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Rusya’nın Voronej kentinde gazetecilere açıklamalarda bulunan  Dvorkoviç, Türkiye'nin, Rusya'dan ithal ettiği bazı tarım ürünlerine onay şartı  getirmesinin ciddi bir sorun olmadığını söyledi.

Türk yetkililerle düzenli bir şekilde görüşmelerin devam ettiğine ve  bir anlaşmazlığın olmadığına işaret eden Dvorkoviç, “Sanıyorum domates konusunda  somut adımlar atmamız bekleniyor. Rus üreticilere zarar vermeden domates  ithalatını belirli bir miktarda başlatacağız.” ifadelerini kullandı.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, bir süre önce yaptığı  açıklamada, Ekonomi Bakanlığının 9 Ekim itibariyle Rusya'dan ithal edilen bazı  tarım ürünleri için konsolosluk ya da ticari ateşe onay şartı aramaya başladığını  açıklamıştı. Söz konusu şart, buğday, ham ayçiçek yağı, Mısır, kuru bezelye,  çeltik, ayçiçeği küspesi ve makarnalık buğday ürünlerini kapsıyor.

YORUMLAR 4
  • Stuttgart 6 yıl önce Şikayet Et
    domatese kaldik gelin eller.
    Cevapla
  • karadenız 6 yıl önce Şikayet Et
    yahu neydınız sızde be.senın tarımcılerın varda bızım yok mu.lmayın.gıdın kımden alırsanız alın.ulkemızde bızde tomatesı ucuza alırız.
    Cevapla
  • Domates 6 yıl önce Şikayet Et
    Ulas bence sen yanlış anladın biz domates satıyoruz buğday vesaire alıyoruz
    Cevapla
  • Ulas 6 yıl önce Şikayet Et
    Sen olayi yanlis anladin. Domatesi biz aliyoruz onlardan.
    Cevapla