Yaz saatinde önemli gelişme! 30 gün içinde...

Bakan Albayrak tarafından devam edeceği açıklanan yaz saati uygulamasının TBMM’de görüşmeleri devam eden torba tasarıya eklenerek yasayla hayata geçirilmesi planlanıyor.

Yaz saatinde önemli gelişme! 30 gün içinde...
Yaz saatinde önemli gelişme! 30 gün içinde...
GİRİŞ 13.10.2017 08:55 GÜNCELLEME 13.10.2017 08:55
Bu Habere 63 Yorum Yapılmış

YAZ saatinin kalıcı hale getirilmesine ilişkin düzenlemenin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşmeleri süren 130 maddelik torba tasarıya girmesi bekleniyor. Daha önce Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile yapılması gündeme gelen kalıcı yaz saatinin TBMM gündeminde tartışılarak hayata geçirilmesinin benimsendiği belirtiliyor.

 Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, 27 Eylül tarihinde yaz saati uygulamasını sürekli hale getiren Bakanlar Kurulu kararının yürütmesini durdurmuştu. Kararda, yaz saati uygulaması konusunda Bakanlar Kurulu’na verilen sınırlı yetkinin sürekli hale getirilmesinin yetki aşımı olduğu vurgulanmıştı.

EN GEÇ 30 GÜNDE

Kararın, davalı Başbakanlık ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na tebliğinden itibaren en geç 30 gün içinde uygulanması gerekiyor. Bu kararın ardından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, uygulamanın devam edeceğini açıkladı. Düzenlemenin KHK ile olması bekleniyordu. Ancak eğilimin, düzenlemenin TBMM’de tartışılarak hayata geçirilmesi yönünde ağırlık kazandığı belirtildi. Bunun için de Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşmeleri devam eden torba tasarıya bir önerge verilerek düzenlemenin yasayla hayata geçirileceği kaydediliyor.

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 63
  • E.A 6 yıl önce Şikayet Et
    Yeni sistem çok mantıklı eski sistem saçmaydı. Saatler bir ileri bir geri bu saat uygulaması yüzünden çoğu öğrenci sınavları bile kaçırdılar. Uçağı kaçıranlar, arabayı kaçıranlar treni kaçıranlar onları saymıyoruz bile...
    Cevapla
  • Yasin 6 yıl önce Şikayet Et
    Geçen seneki uygulamadan ne kâr ettik? Artık açıklayın şu rakamları lütfen.
    Cevapla
  • Cengiz Y 6 yıl önce Şikayet Et
    Mahkemeler ve yargı, davaları hızlandırsa da vatandaşı rahatlatsa daha iyi olur.Yargı mensupları boşa meşgul ediliyor.
    Cevapla
  • Ramazan 6 yıl önce Şikayet Et
    Yaz ve kış saati uygulamasi cok sacma birseydi kalktigi iyi oldu 3. dunya ulkesimiyiz biz
    Cevapla
  • burhan 6 yıl önce Şikayet Et
    yaz sahati uygulaması hem ekonomik hem de sosyal açıdan çok iyi oldu. paradan 6 sıfır atmak nasil sessiz bir devrimdi ise bu da öyle güzel bir uygulama oldu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle