Fransa kabul etti! 2040'da tamamen durduracaklar

Fransa Ulusal Meclisi, ülkedeki petrol ve doğalgaz üretiminin 2040 yılında durdurulmasını öngören yasa tasarısını kabul etti.

Fransa kabul etti! 2040'da tamamen durduracaklar
Fransa kabul etti! 2040'da tamamen durduracaklar
GİRİŞ 11.10.2017 09:09 GÜNCELLEME 11.10.2017 09:09
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Tasarı, Fransa Ulusal Meclisinin bugünkü oturumunda 69 ret oyuna karşı 316 oyla kabul edildi.
 
Çevreci bir aktivist olan Fransa Çevre Bakanı Nicolas Hulot, hazırladığı yasanın tartışmaları sırasında yaptığı konuşmada, Fransa'nın fosil yakıt kavgasında durdurulamaz bir yolda olduğunu söyledi.
 
Yasaya göre, Fransa 2040 yılı itibarıyla anakara topraklarında petrol  ve doğalgaz gibi hidrokarbon aranması izni vermeyecek ve var olan izinleri uzatmayacak.
 
Hükümetin bu sektörde üretim yapan firmalara bazı esneklikler  tanınacağını bildirmesine rağmen yasa tasarısı, Fransa Petrol Endüstrisi  Birliğinin tepkisini çekmişti.
 
Birlik Başkanı Francis Duseux, yaptığı yazılı açıklamada, yasayı  "politik ve sembolik" olarak nitelendirerek, yasanın ülkeye sadece dezavantaj  getireceğini savunmuştu.
 
Çevre örgütleri ise yasa taslağından memnuniyetlerini dile  getirmişlerdi.
 
Fransa, petrol tüketiminin yaklaşık sadece yüzde 1'ini yani 815 bin  tonunu anakara topraklarındaki üretimden sağlıyor.
 
Paris İklim Antlaşması'na ev sahipliği yapan Fransa, taahhütlerine  uygun olarak hidrokarbonların yakılmasıyla havaya yayılan sera gazı salınımını  azaltmayı amaçlıyor
 

YORUMLAR 9
  • Mert 6 yıl önce Şikayet Et
    Tüketiminin 1% ini üreten bir ülke için Reklam yapma aracı olmuş..Tüketiminin 99% ini uretseydin de bakalım çıkarabiliyormuydun bu kanunu.. :))
    Cevapla
  • lazo 6 yıl önce Şikayet Et
    fransa da petrol mü var yoksa sömürge ülkelerinden mi çalıyorlar
    Cevapla
  • fth23 6 yıl önce Şikayet Et
    duyan fransanın heryerinde petrol çıkıyor sanacaklar,çıkardıkları petrol masrafları karşılamadığından durduracaklardır,yoksa bu kan emiciler petrolü hiç durdururlarmı
    Cevapla
  • saafeef 6 yıl önce Şikayet Et
    Acikcasi Fransada Petrol oldugunu bilmiyordum, olsada tahminimce cok cüzi miktarda cikartiliyordur, durdursalar ne yazar.
    Cevapla
  • adil 6 yıl önce Şikayet Et
    Afrika kıtası fransa sömürgesi, Ali gel, Ali okuma felsefesi malesef bizde olduğu gibi bütün avrupanın uydu sömürgelerinde var.
    Cevapla
  • oguz 6 yıl önce Şikayet Et
    arap ülkeleri ayvayı yedi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle