Merkez Bankası'ndan flaş döviz açıklaması

Döviz piyasalarında yaşanan sert düşüşten sonra Merkez Bankası'ndan açıklama geldi.

Merkez Bankası'ndan flaş döviz açıklaması
Merkez Bankası'ndan flaş döviz açıklaması
GİRİŞ 09.10.2017 11:00 GÜNCELLEME 09.10.2017 13:53
Bu Habere 46 Yorum Yapılmış

Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Murat Uysal, TL'deki sert değer kaybı ardından sistemde döviz likiditesi anlamında bir sıkıntı olmadığını, piyasaları yakından takip ettiklerini söyledi.

"DÖVİZ LİKİDİTESİ İLE İLGİLİ SORUN YOK"

"Sistemde döviz likiditesi ile ilgili herhangi bir sıkıntı bulunmuyor" diyen Uysal, bankalardaki döviz tevdiat hesaplarının son dönemdeki en yüksek seviyelerinde olduğuna da dikkat çekti.

"KURDAKİ HAREKET GEÇİCİ BİR ETKİ OLABİLİR"

Uysal, TL'nin reel bazda bakıldığında oldukça rekabetçi seviyelerde olduğuna da dikkat çekerek, "Mevcut durumda reel kur seviyesi açısından baktığımızda TL zaten oldukça zayıf ve rekabetçi seviyelerde" dedi.

YORUMLAR 46
  • Gucluer 6 yıl önce Şikayet Et
    Paramizida pul etsen komsuyla ekmek bölüşürüz ama bu ulkeyi bölmenizi izin vermeyiz orta dogu projenizi Türkiye elinizde patlatacak Allahin izniyle
    Cevapla
  • Lütfi 6 yıl önce Şikayet Et
    Ekonomi darbesi yapmaya kalkanlara gereken cevap verilmeli.Sahi gerçekten DENETİM KURULLARI hakkiyyen görevlerine yapıyorlar mı?
    Cevapla
  • Nadir 6 yıl önce Şikayet Et
    Iran ile alis verisi cogaltmaliyiz,hata tum dost musluman devletlerle iliskileri dahada gelistirmeliyiz.
    Cevapla
  • Mukan KAHAN 6 yıl önce Şikayet Et
    Amerika'nın öyle güçlü göründüğüne aldanmayın zengin eyaletleri fakir eyaletlerinin yükünü artık taşımak istemiyor ayrılmak istiyor. Bir arada kalabilmeleri güçlü ekonomiye bağlı bu da yeni sömürgeler bulmakla oluyor. Ekonomileri çok güçlü olsa Ortadoğuda ne işleri var çünkü burada para eden petrol var.
    Cevapla
  • yorum 6 yıl önce Şikayet Et
    aynen oyle. amerika kendini kurtarmak icin somuru ariyor ama somuru bulamiyor oyuzden kudurdu. cunku afrikada ortadoguda karsisinda engel var oyunlari bozan TURKIYEM VAR! bunun icin bizle ugrasiyorlar. ee tabi bizde onlarin tum urunlerini halk olarak boykot ederek ugrasiyoruz. ben bir urunlerini alsam herhalde vicdan azabindan kurtulamam..
    Cevapla
  • Mukan KAHAN 6 yıl önce Şikayet Et
    Dolar'ı Amerika silah olarak kullanıyor. Bu silahın etkisi çekirge sürüsünün verdiği zararla aynıdır. Dolar'ın çekirge sürüsünden hiçbir farkı yoktur. Kıtlık nedenidir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle