S-400 iddiasına Cumhurbaşkanlığından yalanlama

S - 400’lerin alımı ile ilgili Rusya’ya kapora veren Türkiye, teknoloji transferi olan ortak üretim konusunda da olumlu yanıt aldı.

GİRİŞ 07.10.2017 11:38 GÜNCELLEME 08.10.2017 02:50
Bu Habere 54 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre alınacak S - 400’ün ilk partisi direk Rusya üretimi olarak alınacak. S - 400’lerin üretiminin 27-28 ay sürdüğü belirtiliyor. 
İkinci alınacak S - 400 partisinde ise Rusya ile ortak üretim yapılacak. Türk mühendisler ve uzmanlar Rusya’ya giderek bu konuda eğitim alacak ve arkasından ortak üretim gerçekleştirilecek.

KAYNAK: MİLLİYET/ ABDULLAH KARAKUŞ
YORUMLAR 54
  • Özet 6 yıl önce Şikayet Et
    Rusya bundan sonra kendi bilir . Düşman ortak, sıra ile geliyor. Irak. Libya, Mısır bitti. Pakistan. Katar. Suriye. Türkiye ve son hadef Rusya.
    Cevapla
  • Barış 6 yıl önce Şikayet Et
    Rusya türkiyeyi ortak üretimde değil, füze yazılımlarının şifreleri konusunda kati suretle reddetti. Tıpkı f35 ler gibi, türkiyede üretilebilir ancak şifresi bizde olmayacak
    Cevapla
  • Ayhan 6 yıl önce Şikayet Et
    Problem değil. Yeni yazılımlarla halledilir. Daha öncede başka silahlarda bu yapıldı.
    Cevapla
  • enes 6 yıl önce Şikayet Et
    ya bunlarla yunan uçaklarının radarlarına kilit atsan bile bu paraya deyer :)
    Cevapla
  • ...abi ceh 6 yıl önce Şikayet Et
    yav hicmi mühendis yetistirmedi türkiye nerde bizim bilim adamlari kimyakerler yapsin yerli füze adinada türko c 2023 füzesi koyalim...
    Cevapla
  • Dirilis.. 6 yıl önce Şikayet Et
    hain yetisdirdigimiz kadar bilim adamı yetisdiremedik
    Cevapla
  • Belki 6 yıl önce Şikayet Et
    "İlim,Çin'de dahi olsa gidip alınız". Bu Hadis-i Şerif'i bilginin ne kadar değerli olduğunu bir kez daha bize anlatıyor.Bilginin ve teknolojinin karşısında bugün nasıl çaresiz kaldığımızı yüzümüze çarparcasına.Bilgi güçtür ve bilgiye sahip olan istediği şeyi yapmaya muktedirdir.Onun için belki de bu hadisimiz -genel olarak Müslümanlar olarak her zaman bilgiye sahip olmak için çalışmamız ve aramamamız gerektiğini söylüyor ama-özelde belki de bu zamanlar için gidip alın denilmiş olabilir bize.Hakikatte İslam dini ve Peygamberimiz(sav) bütün zamanları ve çağları kapsar.Bugün Çin'in arası Abd ile iyi değil.Bu teknoloji onlarda da var.Belki uğraşsak onlardan alabiliriz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle