Ucuz gıda için vergi hamlesi

Hükümet, büyük ölçekli tarım işletmelerinde istihdam edilenlerin asgari ücrete tekabül eden ücretinden vergi almayacak. Tarım işletmelerine destek sağlanacak

Ucuz gıda için vergi hamlesi
Ucuz gıda için vergi hamlesi
GİRİŞ 07.10.2017 17:40 GÜNCELLEME 07.10.2017 17:41
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Yeni Gelir Vergisi Yasası tarım sektörünün de elini rahatlatacak. Büyük ölçekli tarım işletmelerinde istihdam edilenlerin asgari ücrete tekabül eden ücretinden gelir vergisi alınmayacak.

Tarım işletmeleri yüzde 50 ya da daha fazla büyüdüğünde ilave destekler sağlanacak. Zirai faaliyette bulunan ticaret şirketleri artık tarım işletmesi gibi vergi desteklerinden yararlanabilecek. Elindeki traktörü, biçerdöveri satan kooperatif bu satış nedeniyle muafiyetlerini kaybetmeyecek. Zirai kazancı bulunan ticari şirketlerin de vergi sistemi değişecek. Bunlar zirai kazanç esaslarına göre vergilendirilecek ve daha fazla gider yazma imkânı sağlanacak. Ek yatırım yapan işletmelerin yatırım indiriminin çok daha hızlı yaşama geçmesi sağlanacak. Tarım işletmesi kârlı olduğu sürece bütün teşvikler güncellenecek.

100 MİLYARLIK PİYASA
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, gıda fiyatlarının aşağı çekilmesine yönelik tedbirleri anlatırken, yerli üretimi artırmak ve et fiyatlarını aşağıya çekmeye yönelik düzenlemelere dikkat çekmişti. Şimşek, Türkiye'de 100 milyar liralık bir meyve-sebze piyasası bulunduğunu anımsatarak, "Fiyat dalgalanmalarını önlemek için sistem geliştireceğiz. Yem fiyatlarını makul düzeye çekmek için önemli adımlar atıyoruz. Binlerce tarım ürünü ihraç ediyoruz. Fiyatları aşağıya çekecek düzenlemeler yapıyoruz" demişti.

ÇİFTÇİYE 918 MİLYONLUK HİBE
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı çiftçilere verilecek destek ödemelerini açıkladı. Bu kapsamda, çiğ süt için 320, buzağı için 445, süt tozu için 15, tiftik ürünü için 5, malak için 4.2, tarım sigortaları için 105, kırsal kalkınma yatırımlarını desteklemek için 11.3, genç çiftçi proje desteği için 13 milyon olmak üzere 8 farklı kalemde toplam 918 milyon liralık hibe çiftçilere dün itibarıyla ulaştırıldı. Bu yıl için üreticilere verilmesi planlanan 12.8 milyar liralık tarımsal hibe desteğinin yüzde 82'lik kısmı da dün itibarıyla ödenmiş oldu.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 27
  • Ahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Hala zengini nasıl daha zengin fakiri nasıl daha fakir ederim derdindeler.Bir seferde şu asgeri ücretli ve taban kesim gelsin aklınıza.
    Cevapla
  • Osmanlı_Torunu 6 yıl önce Şikayet Et
    AYNEN KATILIYORUm. bu durumda küçük çiftçi üretimde rekabet edemeyecek ve küçük çiftçiler bitecek. daha mantıklı işler yapılması gerekiyor.
    Cevapla
  • Atakan 6 yıl önce Şikayet Et
    Sadece memurlar işçiler için düzenleme yapılmıyor aksine 2018 de vergi dilimi kesintisi artıyor neden kendi personeli yük olarak görülüyor Mtv artmış şirket sahibinin umrunda değil özel okul ücretleri artmış umrunda değil nede olsa vergiden düşecektir
    Cevapla
  • bbb 6 yıl önce Şikayet Et
    bunlar hep zengini zengin eden projeler fakiri deyil ne alaka
    Cevapla
  • Vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah Rızası için hayat pahalılığı ve maişet darlığı giderebilmek için halkı rahatlatacak bir dizi paket hazırlayın mesela kiralar çok uçuk ulaşım iletişim yakıt giyim gıda gibi üzerlerinden alınan vergileri düşürün biraz kime baksak geçinememekten dem vuruyor tamam devlete vergide lazım lakin işsizliği baz alıyor musunuz veya işsizliği ciddi oranda düşürebilmek için neler yapılıyor üni.mezunları 10 yıllardır boşta geziyor!.
    Cevapla
  • evet_isyan 6 yıl önce Şikayet Et
    Yine diyor ki büyük ölçekli tarım işletmelerine. Niye orta ölçekli değil? Neden küçük ölçekliler de dahil değil? Bi defa bakayım Tarım bakanlığında bize uygun bir teşvik var mı diye, biraderler çiftçi. Açtın internet sitesini teşvikler 1 milyon sermayeli diye başlıyor. Yahu 1 milyon sermayeli kaç çiftçi var bu ülkede? Habire zaten zengin olana teşvik, vergi indirimi vermek sonra da yok ÖTVye yok MTVye zam yapıp bunu garibandan küçük çiftçiden, ücretli çalışandan çıkarmak ne? Ne zaman aklınıza küçük esnafa, küçük çiftçiye, asgari ücretliye, memura indirim yapmak gelecek!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle