Kart27 kullanımında son gün uyarısı

Kart27 kullanımında son gün 20 Ekim olarak açıklandı.

Kart27 kullanımında son gün uyarısı
Kart27 kullanımında son gün uyarısı
GİRİŞ 04.10.2017 15:23 GÜNCELLEME 04.10.2017 15:23

GaziantepKart sistemine geçiş süreci devam ediyor. Yapılan açıklamaya göre; GaziantepKart Dönüşüm Projesi’nde bugüne kadar 700 bin kullanıcı GaziantepKart 'a geçişini tamamladı. 100 bin kullanıcı ise eski Kart27’sini yeni sistemde kullanmaya devam ediyor. 20 Ekim’den sonra ise Kart27’'lere artık dolum yapılamayacak.

GaziantepKart’a geçen kullanıcılar bu değişim işlemi sayesinde mobil ve web uygulamalarını kullanarak, kartlarına internetten online yükleme yapabiliyorlar. Yükleme ve kullanım geçmişlerini inceleyebiliyorlar, iki nokta arasında nasıl seyahat edebileceklerine dair rota alternatiflerini öğrenebiliyorlar. Bekledikleri durağa otobüslerin yaklaşık geliş sürelerini görebilirken aynı zamanda sefer tarifelerini de inceleyebiliyorlar. NFC özellikli mobil cihazlarda satın alınan sanal kart sayesinde, mobil cihazı kart gibi kullanabilmek de mümkün hale gelebiliyor.

Öte yandan; web uygulaması online.gaziantepkart.com.tr adresinde yayında. Aynı zamanda App Store ve Google Play Store’dan da mobil uygulamayı indirmek mümkün.

37 NOKTADA KART DOLUM OTOMATLARI VAR

Şehirde şimdiye kadar 37 noktaya kurulan yeni nesil kart dolum otomatları üzerinden akıllı kart ve akıllı bilet satışı yapılabilirken aynı zamanda akıllı kartlara yüklemelerde çok pratik olarak sağlanabiliyor. Kart dolum ve satış hizmeti veren 300 bayii de Gaziantep genelinde hizmet veriyor. Bu bayilerin yerlerini mobil ve web uygulamasından görebilmek mümkün. Bayi ve kart dolum otomatlarının sayısı artmaya devam ediyor.

GETİRDİĞİ ÖZELLİKLER

Yeni sisteme geçişte kart değişim süreci devam ederken bir yandan da yeni özelliklerin geliştirilmesine devam ediliyor. Bu kapsamda, engellilerin seyahatini kolaylaştıracak bilgilendirmelerin arttırılması, raylı sistem araçlarının da uygulamaya dahil edilmesi ile şehrin tüm ulaşımının tek uygulamadan görünebilir hale getirilmesi hedefleniyor.

Temassız ödeme özellikli kredi kartlarını kullanarak otobüslere binişlerde kısa süre içerisinde başlayacak. Müzeler, hayvanat bahçesi ve birçok tesiste de GaziantepKart sistemi devreye girmeye başladı.

Kart27 kullanmaya devam eden kullanıcıların yeni özellikleri kullanma imkanları bulunmuyor. Kart değişimi yaparken, tam kartların şehir genelindeki 300 bayinin tamamından yapılabilirken, resimli kartların değişimi için, Ömeriye, Balıklı, Demokrasi Meydanı ve Üniversite önünde kurulu Kart İşlem Merkezleri hafta içi 08.00 – 18.00 arası hizmet veriyorlar. Kart27’lerin içinde kalan bakiyeleri kullanımı ve dolumu 20 Ekim tarihine kadar devam edecek. 21 Ekim itibariyle Kart27’lere bakiye yüklenemeyecek, bu süreçte Kart27’lerin GaziantepKart'larla ücretsiz değişimleri devam edecek.